Din curse în rol de safety car: BMW M prezintă noul BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car

50 de ani de istorie BMW M. În 2022, angajamentul ca „Official Car of MotoGP” înseamnă aniversarea specială a BMW M GmbH. Primul punct culminant este o premieră în flota de maşini de siguranţă BMW M. BMW M2 CS Racing este prima maşină de curse veritabilă care este folosită ca maşină de deschidere în MotoGP. BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car conduce flota de maşini de siguranţă BMW M puternice în sezonul 2022, care începe la 6 martie cu Grand Prix-ul Qatarului.

„M înseamnă Motorsport – lucru pe care îl subliniem cu noul BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car”, a declarat Franciscus van Meel, director executiv BMW M GmbH. „BMW M GmbH combină automobilele de producţie de înaltă performanţă şi motorsportul sub un singur acoperiş. Din acest motiv, am ales o maşină de curse din gama noastră BMW M Motorsport pentru a fi noul MotoGP Safety Car – o alegere potrivită pentru a marca cea de-a 50-a aniversare. BMW M2 CS Racing a avut succes într-o gamă largă de campionate – şi, ca maşină de curse veritabilă, se potriveşte perfect pentru a conduce plutonul ca maşină de siguranţă în elita curselor de motociclete. Aşteptăm cu nerăbdare cel de-al 24-lea sezon al nostru ca „Official Car of MotoGP” şi să vedem BMW M2 CS Racing în acţiune ca Safety Car pentru prima dată în Qatar.”

„BMW M este partenerul nostru din 1999 şi, de-a lungul acestei colaborări pe termen lung, ne-a încântat mereu cu noi momente importante”, a adăugat Carmelo Ezpeleta, directorul executiv Dorna Sports, deţinătorului drepturilor MotoGP. „Cu o maşină de siguranţă bazată pe o maşină de curse adevărată, BMW M stabileşte din nou noi repere anul acesta. BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Car arată cât de adânc implicată este BMW M în motorsport. De asemenea, este o dovadă importantă a pasiunii intense pentru motorsport pe care BMW M GmbH o aduce în parteneriatul nostru. Am dori să felicităm BMW M pentru cea de-a 50-a aniversare şi aşteptăm cu nerăbdare un nou sezon captivant împreună.”

BMW M2 CS Racing face parte din gama extinsă de maşini de curse BMW M Motorsport. Are succes în campionatele din întreaga lume şi există mai multe cupe internaţionale şi naţionale monomarcă bazate pe BMW M2 CS Racing. De asemenea, piloţii şi echipele BMW M Motorsport obţin puncte pentru BMW Sports Trophy la participările cu BMW M2 CS Racing. Competiţia este singura de acest fel din lume pentru piloţii şi echipele care concurează cu maşinile de curse BMW M în diverse serii şi la competiţii renumite. Cei mai de succes dintre ei sunt recompensaţi cu un premiu financiar atractiv.

Pe lângă un motor care generează până la 450 CP (în funcţie de versiune), maşina de curse are şi ajutoare de condus specifice motorsportului, cum ar fi ABS şi DSC, un diferenţial mecanic cu patinare limitată cu preîncărcare şi răcire separată, precum şi arbori de transmisie fabricaţi special şi un acoperiş din carbon. Pentru rolul său MotoGP Safety Car, BMW M2 CS Racing a necesitat doar modificări în câteva domenii, inclusiv adăugarea de bare luminoase şi lumini faţă. Designul noului BMW M2 CS Racing MotoGP Safety Cars este o referire la cea de-a 50-a aniversare şi se bazează pe sigla aniversară a BMW M GmbH.

Flota BMW M pentru sezonul 2022 din MotoGP este completată cu BMW M3 Competition Safety Car, BMW M4 Competition Safety Car, BMW M5 CS Safety Car, BMW M8 Competition Gran Coupé Safety Car, BMW X5 M Competition Medical Car, precum şi cu două BMW M 1000 RR Safety Bikes. Modelul electric BMW i4 M50 Safety Car va conduce plutonul în Cupa Mondială FIM Enel MotoE, seria de motociclete electrice desfăşurată în cadrul programului de suport MotoGP.

Pentru mai multe informaţii despre BMW M GmbH şi implicarea ca „Official Car of MotoGP”, accesaţi: www.bmw-m.com.

BMW M GmbH

BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Prin produsele şi serviciile în domenii de activitate precum automobilele BMW M, BMW Individual, pachetele şi opţiunile M Sport, BMW Driving Experience, precum şi automobilele de intervenţii şi operaţiuni, compania se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca BMW Motorsport GmbH. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele de înaltă performanţă destinate utilizării în traficul cotidian.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account