CEO-ul BMW M: Transmisia manuală nu mai e echiparea de bază, ci alegerea entuziaștilor

Markus Flasch, CEO-ul diviziei BMW M GmbH, este un susținător neezitant al cutiei de viteze manuală, când vine vorba despre plăcerea de a conduce. Una dintre pledoariile sale pentru transmisia manuală o aflăm mulțumită site-ul whichcar.com.au, care a relatat declarațiile acordate de Markus Flasch în cadrul Festivalului BMW M desfășurat în Africa de Sud în toamna anului trecut.

Destinul cutiei de viteze manuală pare să fie pe mâini bune, luând în considerare opinia clară a șefului BMW M: “Pentru mine, o transmisie manuală nu mai este oferta de bază. Se obișnuia să fie echiparea de bază iar deasupra ei aveai transmisiile automate sau semi-automate. Astăzi o manuală este pentru entuziaști; pentru cineva care poartă ceas mecanic. Am luat decizia foarte conștientă de a oferi o cutie de viteze manuală pentru M3 și M4 și principala piață care a determinat acest lucru a fost cea din Statele Unite.”

Anterior, Markus Flasch a declarat pentru BMWBlog.com că noua generație de modele M3 și M4, care debutează în 2020, va fi propusă și cu transmisie manuală, iar calitatea principală a acesteia este caracterul pe care îl oferă mașinii: „Cutia de viteze manuală este foarte importantă. Această transmisie nu aduce un plus de performanță, pentru că o transmisie automată este pur și simplu mai rapidă. Puteți întreba orice pilot de competiții. Dar oferă caracter mașinii și o compar într-un fel care este înțeles de către cei care iubesc ceasurile mecanice. Nu sunt mai precise și nu au nici un fel de avantaj, dar sunt alegeri care țin de caracter. La fel sunt și cutiile de viteze manuale.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account