Răzvan Umbrărescu încheie sezonul GT4 European Series cu alte două clasări în puncte

Lipsiți de vreun test preliminar pe traseul german și limitați ca putere de către organizatori după monopolul BMW de pe Hungaroring, Răzvan Umbrărescu și coechipierul său italian, Gabriele Piana, au folosit sesiunile de antrenamente pentru a găsi cât mai rapid setările optime ale mașinii, dar și confortul necesar pentru a extrage ultima picătură de performanță.

Ieșit practic din lupta pentru titlu, Umbrărescu a acceptat și un angajament paralel într-o serie de nivel superior în weekendul de pe Nurburgring, ceea ce i-a pus la încercare adaptabilitatea. Sesiunile celor două campionate au fost programate adesea în vecinătate, iar automatismele pilotului erau afectate și de folosirea variantelor diferite ale șicanei de la finele turului.

Asta a dus la un rezultat nesatisfăcător pentru băcăuan în sesiunea de calificări aferentă primei curse (locul 26 din 45), el fiind primul care a admis că se putea mai mult în acele 15 minute. Motivația de a reveni acolo unde i-a fost locul de-a lungul sezonului s-a văzut încă de la startul manșei de sâmbătă, Umbrărescu fiind extrem de calculat într-o serie de depășiri în fața unor adversari mai mult sau mai puțin cooperanți. Gabriele Piana a continuat ofensiva în partea a doua a întrecerii și a urcat până pe 7, apoi a primit o penalizare. În final, BMW-ul #111 a trecut linia de sosire pe poziția a noua la categoria Silver, adunând alte două puncte.

Manșa finală a sezonului a propus o luptă incitantă pentru titlurile de campioni, în care Gabriele Piana a fost un factor decisiv. Italianul s-a lansat de pe exteriorul primei linii, în prima succesiune de viraje declanșând o reacție în lanț. Umbrărescu era deja cuprins de o senzație de deja-vu după finala de anul trecut, când pe același circuit a ratat titlul la categoria Pro-Am în urma unui contact suferit în primul viraj de coechipierul său. Din fericire, BMW-ul a scăpat fără daune și echipajul #111 a putut continua, însă penalizarea a venit just și Piana a început recuperarea de pe locul 40. La jumătatea manșei, românul a preluat comenzile și a arătat aceeași atitudine pragmatică, atacând ferm oponenții până la consumarea timpului regulamentar, când a ajuns pe 6 în ierarhia Silver Cup și pe 9 la general.

Un calendar scurt, cu doar șase etape, a făcut ca Umbrărescu și Piana să nu poată surmonta handicapul din primăvară odată cu revirimentul de la Misano. Problemele inerente unei mașini noi au fost remediate de către BMW Motorsport pas cu pas, până la nivelul la care M4 GT4 a adunat cele mai multe victorii în campionat (4), prima dintre acestea fiind trecută chiar în contul perechii româno-italiene. În final, aceștia au totalizat 98 de puncte, au avut o rată a podiumurilor de 33% și s-au clasat pe 7 din 32 la categoria supremă, Silver Cup. Însă cel mai important aspect este emoția pe care au generat-o de-a lungul a 12 sprinturi intense și mândria de a urmări un program internațional al unui român, derulat cu profesionalism și un grad însemnat de succese.

Descoperă colecția de accesorii BMW Motorsport:

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account