Viitorul modelelor M

Ludwig Willisch, seful diviziei M a BMW-ului, a vorbit cu cei de la Car and Driver despre viitorul modelelor M. In martie Ludwig a dat o alta perspectiva la ce sa te astepti de la divizia lui in urmatorii ani, dar astazi, avem noi informatii de dezbatut.

Cum ne asteptam si am auzit pana acum, viitoarele modele M vor inceta sa beneficieze de motoare cu cilindree mare si sa se axeze pe motoarele mai mici si eficiente. Dar daca sunteti ingrijorati de performante, domnul Willisch ne asigura inca o data pe noi, fanii BMW, ca scaderea capacitatii cilindrice va fii compensata de tehnologia supraalimentarii si folosirea materialelor mai usoare care va duce la reducerea per total a masei.

p90045795_image-1600x12001-498x3321


Generatia urmatoare de BMW M5 si M6, care mai are 2-3 ani pana la linia de productie, va avea acelas concept de motor ca si modelele X5M/X6M, dar sa nu va asteptati sa mosteneasca exact acelas motor. Divizia M ia in considerare scaderea capacitatii la V8-ul biturbo sau chiar folosirea unui motor V6. Acest lucru merge mana in mana cu ce am invatat la NYC Auto Show, unde cei de la BMW nu au luat inca o decizie asupra puternicului V6 si sunt increzatori ca pot sa depaseasca neajunsurile pe care le poate avea motorul V6.

In anul 2014, se asteapta ca cei de la BMW sa scoata o versiune M  a modelului Seria 1 si am mai vorbit despre acest lucru de mai multe ori. Masina nu va avea ca si brand modelul M, ci mai degraba va avea un nume de o masina super sport. Masina va fii echipata cu un motor 4 in linie biturbo, si desi domnul Willisch nu a confirmat inca, am auzit ca acest motor va scoate 240 CP.

Cat despre cel mai popular model M, M3-ul, a mentionat ca urmatorul model va fii disponibil in 2015 si va fii cel mai performant M3 si mai rapid ca cel actual. A vorbit din nou despre un 6 in linie si un V6 care se iau in considerare pentru acest lucru.

[Source: Car and Driver ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account