DTM Oschersleben Cursa 1: BMW domină ca acum 10 ani

Înaintea etapei, am trecut în revistă seria incredibilă de victorii BMW aduse în principal de Andy Priaulx la Oschersleben în europeanul devenit mai apoi mondial de turisme. Prima manșă din DTM a adus aminte de acei ani, Wehrlein fiind singurul care s-a încăpățânat să spargă grupul bavarez spre a nu se repeta acel top 7 de la Zandvoort.

Ambele sesiuni de antrenamente și apoi calificările decalate au spus aceeași poveste: urma o nouă etapă în care BMW va dicta ritmul, chiar dacă toți cei 24 de piloți s-au calificat în aceeași secundă. Timo Glock a fost cel mai rapid, urmat de Farfus, debutantul Blomqvist, Felix da Costa și Spengler. Wehrlein avea toate motivele să se simtă singurel pe grilă, de vreme ce oriunde se uita de pe poziția a șasea vedea doar BMW-uri. Din spate erau pregătiți să-l înghită Wittmann și Tomczyk, iar în mâinile acestora stătea numele liderului la general de sâmbătă seara, de vreme ce Ekstrom pleca de pe 23 și avea mici șanse să puncteze. În general, Audi se pregătea de o zi grea, cu Molina (P9) cel mai bine clasat pe grilă

Startul a accentuat dezechilibrul

Niciun BMW nu a avut de suferit la prima trecere prin virajul 1, nici măcar cel al lui Maxime Martin care s-a aflat în mijlocul tornadei. Tot nefericiții de la Audi și-au pus mâinile în cap la carambolul provocat de Wickens, soldat cu răsucirea lui Nico Muller și Jamie Green, în care și Paffett, Rockenfeller sau Mortara au avut de suferit. Rând pe rând, toți aceștia s-au retras din cursă. Un Mercedes a eliminat două modele Audi. Arată ca o răzbunare pentru Spielberg.

start1

Schimbări în grupul BMW

Timo Glock prinde 1-2 curse pe an în care este de neatins. Așa a fost și pe Oschersleben, unde nimeni nu l-a pus în pericol la restarturi sau cu DRS. Dacă era un coleg pe care nu l-ar fi vrut în spate, era tocmai partenerul de la MTEK, Bruno Spengler. Și tocmai canadianul a reușit să urce rapid de pe 5 pe 2, însă mai mult nu s-a putut și, spre binele tuturor, Marquardt și compania nu au ordonat rocada din rațiuni de economie a campionatului. Blomqvist a ratat plecarea și o șansă bună la primul podium, iar pe poziția a treia a încheiat Antonio Felix da Costa, lipsit de presiunea celuilalt pilot BMW care a avut un start slab, Augusto Farfus. Așadar, dublă MTEK completată de fostul lor pilot din 2014, portughezul Felix da Costa.

start2

Wehrlein, o nucă tare

Pascal Wehrlein avea nevoie de cât mai multe puncte într-o manșă în care Ekstrom era neputincios. Startul ratat de Blomqvist i-a oferit pe tavă poziția a cincea juniorului Mercedes, iar acesta a ținut cu dinții de ea în pofida insistenței lui Marco Wittmann. Wehrlein a respins toate atacurile campionului en-titre și a redevenit lider. La Spielberg și Moscova, a dormit în această postură doar o noapte.

weh2

Punctele mici s-au risipit

În spatele lui Wittmann, au mai punctat Blomqvist, Tomczyk, Molina și Juncadella. Altfel spus, BMW a adus 7 mașini în top 8, însă cei patru piloți menționați nu contează în lupta la vârf. Pentru Tomczyk și Juncadella sunt însă rezultate încurajatoare, de care aveau mare nevoie. Spaniolul de la Mercedes a fost al doilea pilot Mercedes, însă și Lucas Auer a făcut impresie bună deși nu a punctat, încercând să treacă de Ekstrom. Maxime Martin a plătit prețul calificărilor slabe și vede cum toți colegii s-au ales cu ceva la finele cursei.

points

Nimic pentru piloții Audi aflați în lupta pentru titlu

Mattias Ekstrom s-a ferit de avalanșa de contacte și a urcat șapte locuri încă din primul tur, continuând apoi să progreseze odată ce rivalii cu avarii se retrăgeau. În final, doar un loc 14 pentru suedez, care a făcut din nou rocada cu Wehrlein. Singura parte bună e că a mai dat joc câteva kilograme de balast. Edo Mortara s-a menținut o vreme pe locul 10, dar situația s-a agravat și a fost nevoit să abandoneze, la fel ca Jamie Green. Nici Mike Rockenfeller nu a putut continua în aceeași notă optimistă de după Moscova, îngroșând lista celor ce nu au terminat. Astfel, absentul din Rusia, Timo Scheider, a fost al doilea Audi în cursă.

eks4

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account