Parteneriat BMW – Siemens pentru incarcarea wireless a vehiculelor electrice

Incarcarea wireless a vehiculelor electrice ar putea fi mai aproape decat ne imaginam. Un comunicat de presa publicat recent de Siemens relateaza despre un parteneriat cu BMW in scopul dezvoltarii de tehnologii prin care viitoarele vehicule electrice BMW sa se incarce wireless.

Parteneriatul Siemens-BMW debuteaza in mai, cand un prototip cu putere de incarcare de 3.6 kW va fi testat pe un vehicul electric. Incepand din iunie, testele vor fi urmate de perioade de proba in Berlin, care sa stabileasca ce imbunatatiri sunt necesare pentru a integra sistemul pe masinile de serie, in conditii de utilizare in viata reala, si cu scopul de a obtine feedback de la clienti, in vedereea dezvoltarii de solutii viitoare.

Statiile respective de incarcare pot fi integrate usor in orice ansamblu, facandu-le practic invizibile si protejandu-le eficient impotriva atacurilor sau a uzurii.

Iata pe scurt cum functioneaza conceptul: statia de incarcare este conectata la sistemul public de electricitate printr-o bobina care se afla ingropata sub pamant. O a doua bobina e atasata masinii, iar distanta dintre cele doua e intre 8-15 cm. Cand soferul demareaza procesul de incarcare, curentul electric trece prin prima bobina, campul magnetic rezultat induce curent in a doua bobina, care incarca bateria. Campul magnetic este generat numai in zona predeterminata dintre cele doua bobine, si este cu mult sub limita recomandata international,de 6.25 microtesla.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account