VIDEO: Din martie 2022, BMW iX va putea fi parcat de la distanță, folosind smartphone-ul

Sistemul Parking Assistant Professional va fi disponibil în premieră ca dotare pentru SUV-ul electric BMW iX. Acestă funcție inteligentă de condus semiautonom memorează trasee cu lungime de până la 200 metri și apoi permite mașinii să îl parcurgă singură, șoferul putând să supravegheze și să controleze manevra automată și de la distanță, prin intermediul aplicației de smartphone.

Acest sistem este util pentru realizarea parcărilor în locuri care impun mai multe manevre, de exemplu în spații de parcare înguste sau la intrările în curți care au trasee șerpuite, strâmte. Și, ca șoferul să nu fie nevoit să facă aceste manevre delicate și inconfortabile de fiecare dată când ajunge la acel loc de parcare, poate activa sistemul Parking Assistant Professional. Acest sistem salvează datele GPS şi traiectoria parcursă de șofer pe o distanță de până la 200 de metri. Iar la următoarea ocazie când se ajunge la aceeași destinație, sistemul recunoaște punctul de pornire al traseului memorat și poate manevra automat automobilul.

Cât timp mașina execută manevrele singură pentru a se parca, șoferul poate sta în mașină și are oricând posibilitatea să preia controlul. Sistemul preia toate funcţiile de acceleraţie şi frânare, direcţie şi schimbarea treptelor pentru alternarea mersului înainte şi înapoi. Iar șoferul poate monitoriza ușor împrejurimile mașinii datorită faptului că rețeaua de camere video a lui BMW iX redă pe ecranul din bord imagini clare de pe toate laturile.

Mai mult de atât, dacă mașina trebuie parcată într-un spațiu îngust, care face grea coborârea ulterioară a șoferului din mașină, atunci acesta poate controla manevra automată de parcare și prin intermediul telefonului.
BMW menționează că șoferul poate să coboare din mașină în orice punct de-a lungul traseului, înainte ca Parking Assistant Professional să-şi continue călătoria automatizată. Dacă apar obstacole pe un traseu cunoscut de Parking Assistant Professional, acestea sunt detectate de senzorii BMW iX.
Pentru monitorizarea mașinii cu ajutorului telefonului personal, cât timp aceasta se manevrează singură, șoferul trebuie să se afle la o distanță de maximum şase metri față de automobil.

BMW încă nu a menționat în ce piețe va fi disponibil sistemul Parking Assistant Professional. Rămâne de confirmat când va fi oferit și clienților din România.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account