Our Next Energy dezvoltă o baterie care crește autonomia lui BMW iX la 965 km

Our Next Energy

BMW i Ventures, fondul de investiţii al BMW Group, susține compania Our Next Energy (ONE) din Michigan pentru a integra bateria cu tehnologie Gemini™ Dual-Chemistry în SUV-ul BMW iX. Noua baterie are o compoziție mai responsabilă față de mediul înconjurător și poate extinde autonomia lui BMW iX până la 600 de mile, adică 965 km.

Compania Our Next Energy, Inc. (ONE) a fost fondată în iulie 2020. Dar s-a remarcat rapid. În decembrie 2021 a montat unei Tesla Model S o baterie experimentală, care avea capacitate de 203,7 KWh și o densitate a energiei de 416 Wh/L. Rezultatul a captivat presa internațională. Deoarece bateria concepută de Our Next Energy i-a permis modelului Tesla să înregistreze o autonomie de 765 de mile, sau 1.210 km.

Această reușită a atras atenția și încrederea BMW în tehnologia ONE. De altfel, BMW i Ventures este unul dintre investitorii companiei din Michigan, care a primit de curând o susținere de 65 de milioane de dolari.

Baterie cu impact redus față de mediu

Bateria cu tehnologie Gemini™ Dual-Chemistry dezvoltată de compania americană Our Next Energy (ONE) reduce cu 20% cantitatea de litiu.  Și scade cu 60% cantitatea de grafit. De asemenea, reduce la minimum folosirea nichel și cobalt.

Dezvoltarea prototipului BMW iX echipat cu bateria Gemini™ Dual-Chemistry va fi încheiată până la finalul anului 2022.

Încă nu sunt oferite detalii tehnice suplimentare. Dar creșterea autonomiei lui BMW iX până la 965 km ar înseamna o evoluție substanțială. Avem drept reper modelul de bază BMW iX xDrive40, care produce 326 CP și 630 Nm. Acesta are baterie cu o capacitate netă de 71 kWh (76,6 kWh brut) și este creditat cu autonomie de până la 425 km (WLTP). Modelul BMW iX xDrive50 generează 523 CP și 765 Nm și promite autonomie de până la 631 km (WLTP). Capacitatea netă a bateriei sale este de 105,2 kWh (111,5 kWh brut).

Vârful de gamă BMW iX M60, care dezvoltă 619 CP şi 1100 Nm, are baterie litiu-ion cu o capacitate netă de 105,2 kWh (111,5 kWh brut). Iar autonomia lui ajunge la 575 km, conform WLTP.

Our Next Energy spune că tehnologiile sale pot dubla energia bateriilor

Mujeeb Ijaz, fondatorul și CEO-ul ONE explică avantajele pe care le aduce noua tehnologie pentru baterii:
„Suntem entuziasmați să lucrăm cu BMW pentru a demonstra consumatorilor eficiența tehnologiei noastre Gemeni pentru baterii cu autonomie mare. Pe măsură ce crește adoptarea mașinilor electrice, șoferii învață cum condițiile reale de utilizare pot reduce semnificativ performanța bateriilor. Situații obișnuite, precum rularea constantă la viteze de autostradă, temperaturile scăzute din timpul iernii, pantele de la munte, remorcarea, sau o combinație de toți acești factori reprezintă provocări pentru mașinile electrice. Noi plănuim să dublăm energia bateriilor, pentru ca mașinile electrice să poată face față ușor călătoriilor lungi în condiții reale.”

Și se pare că BMW vede un potențial real în tehnologia bateriilor dezvoltate de ONE. Detalii oferă Jürgen Hildinger, coordonatorul BMW Group pentru tehnologii noi și soluții de stocare cu voltaj înalt: „Avem încredere că, în funcție de viabilitatea economică, această tehnologie poate conduce la oportunități comerciale și strategii care vor permite să fie integrată tehnologia ONE pentru baterii în viitoarea generație de modele.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account