BMW 1M cantareste 1520 kg cu rezervorul plin

Bloggerii de la Axis of Oversteer au reusit sa obtina un BMW Seria 1 M Coupe, pe care l-au si cantarit. Cifra neoficiala: BMW 1M cantareste cu rezervorul plin de benzina 1520 kg.

Aceasta valoare ne face sa ne gandim la remarcile facute de BMW in trecut, referitoare la scopul lui 1M si filosofia sa, iar una din ele era legata de greutatea redusa si de economia de combustibil. Cu o putere de 340 CP si 450 Nm cuplu maxim, 1M la greutatea actuala poate fi la fel de rapid ca M3 Coupe, fapt confirmat si de cativa care au avut ocazia sa il conduca, pe circuitul de la Nurburgring. Cifrele oficiale urmeaza sa fie publicate in curand.

1M e practic un M3 cu pachetul Competition, dar mai trunchiat, si cu transmisie manuala, si a fost un efort distinct de a crea un succesor de suflet al lui M3 E30. A durat in jur de un an ca masina sa fie dezvoltata si testata, si pentru teste a folosit din plin circuitul de la Nurburgring, unde de altfel sunt testate intens toate masinile M. Versiunea de serie difera de concept doar prin cateva mici elemente.

Modelul 1M este prezentat ca fiind o masina care nu inseamna doar putere si CP. Este vorba de stabilitate pe sosea, datorita componentelor de la suspensia M3. Desi motorul a fost comparat cu cele ce echipeaza modelele „is”, BMW a reafirmat faptul ca motorul a trebuit sa treaca toate incercarile si toate testele de fiabilitate pe circuitul de la Nürburgring inainte a fi aprobat de BMW M si utilizat pe BMW Seria 1 M Coupe. Softul de tuning pentru motor a fost realizat de inginerii BMW.

Pentru a afla mai multe despre 1M, urmariti sectiunea dedicata BMW 1M.

[Sursa: Axis of Oversteer]

Nota: Cifrele din imagine indica greutatea in pounds.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account