BMW Seria 1 M Coupe debuteaza ca Safety Car in MotoGP

MotoGP, sau Campionatul mondial de motociclism viteza este unul din cele mai populare si mai spectaculoase evenimente sportive din lume, iar implicarea BMW M GmbH in acest eveniment a ajuns in cel de-al 13-lea an. Anul acesta Divizia BMW M pune la dispozitie pe parcursul campionatului noul BMW 1M ca Safety Car oficial, alaturi de alte masini de performanta M.

In data de 19 martie noul BMW Seria 1 M Coupe va debuta oficial ca Safety Car la evenimentele MotoGP – in avans fata de lansarea sa pe piata. BMW Safety Car este o masina unicat, construita special pentru acest campionat. Singurele componente care au fost preluate de la varianta de serie fara a fi modificate sunt motorul M TwinPower Turbo cu sase cilindri in linie, de 250 kW/340 CP si trenul de rulare.

Capota lui BMW 1M Safety Car este din fibra de carbon din considerente de greutate. Prizele de aer sunt mai mari. Sistemul de evacuare special, realizat din titanium salveaza din greutatea masinii dar ofera si un sunet deosebit, care va cuceri spectatorii. S-a lucrat mult la aerodinamica masinii, care a fost accesorizata si cu eleron pe capota portbagajului, o aripioara spate ajustabila, Air Curtains in partea frontala, si un splitter suplimentar.

Interiorul a fost modificat si el, astfel ca acum cusca de siguranta, scaunele fata de curse cu centura de siguranta in sase puncte, volanul M din alcantara, stingatorul, toate sunt standard. Scaunele spate au fost inlaturate.

Suspensia a fost adaptata special pentru aceasta masina. BMW 1M Safety Car sta pe roti de 19 toli incaltate cu pneuri de 255/35 pe fata si 285/30 pe spate. Sistemul de franare al lui BMW Seria 1 M Coupe a fost inlocuit cu unul de curse cu discuri de frana cu etriere cu sase pistoane.

Pe langa BMW 1M Safety Car, Divizia M mai pune la dispozitie pentru campionat doua masini Safety Car de rezerva: un BMW X6 M si un BMW M3.

Vehiculul pentru situatii medicale de urgenta este un BMW 535i Touring. In plus, un BMW S 1000 RR si un BMW HP2 Sport vor fi Safety Bikes.

[Sursa: BMW ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account