Audi dezvolta un concurent pentru BMW X6: Audi Q6


Randare

Succesul neasteptat al modelului BMW X6 a creat o noua nisa pe piata auto si a deschis apetitul altor producatori. Potrivit unui raport publicat de AutoWeek, segmental Coupe Crossover va primi un nou concurrent. Se zvoneste ca Audi a lansat procesul de dezvoltare a unui crossover orientat spre performanta, care va concur direct cu BMW X6.

Asa cum era de asteptat, denumirea modelului va fi Q6 si acesta va fi pozitionat intre modelele Q5 si Q7. Se zvoneste ca modelul crossover cu cinci locuri va avea aceeasi platforma cu tractiune integrala ca si a doua generatie VW Touareg si Porsche Cayenne, care se bazeaza pe platforma cu ampatament scurt Colorado, utilizata si la Q7 in formatul cu ampatament lung.

Pana acum nu a fost publicata nicio informatie oficiala, dar in cadrul unui interviu acordat la Geneva presei germane, seful Audi Rupert Stadler a facut aluzie la modelul crossover, spunand ca „ne putem imagina un model situat intre Q5 si Q7…un model coupe, cu tractiune integrala”.

Aceeasi publicatie mai mentioneaza ca decizia Audi de a adauga un Q6 in gama vine dupa ce mai multe voci din organizatie, atat din America de Nord cat si din China, au facut lobby pentru un SUV standard care sa fie contracandidat pentru BMW X6.

Pentru 2010 BMW a raportat vanzari duble pentru X6 comparativ cu anul anterior.

Este putin cam devreme pentru a face speculatii despre versiunile Q6, dar ne asteptam sa vedem o gama larga de motoare pe benzina si motorina, impreuna cu o variana hibrida.

[Sursa: AutoWeek ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account