Comparatie preliminara: BMW Seria 1 M Coupe vs. Audi RS3

Noul BMW Seria 1 M Coupe nu a fost inca dezvaluit complet, dar revistele auto au inceput deja sa il compare cu potentialii sai concurenti. Primul la rand este viitoarea generatie Audi RS3, care nu a fost nici el dezvaluit inca. Audi RS3 are un design de hatch fata de cel de coupe al lui Seria 1 M, si imparte aceeasi platforma cu TT RS. Modelul super-sportiv se diferentiaza de actualul A3 prin prizele de aer mai mari de pe bara fata modificata, o garda la sol mai mica si discuri masive de frana pe puntea fata si cea spate.

Dar ceea ce se afla sub capota este ce intereseaza cu adevarat multi fani Audi, si nu numai. Daca despre BMW Seria 1 se zvoneste ca va avea o putere de 340-350 CP, produsi de motorul N54 sau N55 turbo, despre RS3 se zvoneste ca va fi propulsat de acelasi motor de 2.5 litri turbo cu 5 cilindri de pe modelul TT RS. Acel motor livreaza 340 CP si 450 Nm cuplu motor.

Motorul lui BMW Seria 1 M Coupe este cuplat la o transmisie manuala cu sase rapoarte, in vreme ce viitorul RS3 va utiliza fie transmisia manuala cu sase rapoarte fie pe cea cu dublu ambreiaj S Tronic.

O alta diferenta fundamentala intre cele doua masini super sportive din segmentul entry-level este sistemul quattro vs. filosofia propulsiei spate pe Seria 1 M Coupe. La RS3 puterea este distribuita tuturor celor patru roti, intr-o proportie de 40:60 fata/spate.

Din punct de vedere al designului, singura comparatie care poate fi facuta e pe baza randarilor create, care au ca punct de plecare poze spion recente si poze teaser oficiale. Cei de la TopSpeed ne ofera o sansa sa anticipam ce vom vedea anul viitor, cand vor debuta ambele modele.

[Sursa: TopSpeed]
BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account