BMW Seria 1 cu motor V10 – Savantul nebun

O fi el un monstru mititel care nu sperie pe nimeni la prima vedere, dar nu e genul de mașină pe care ai vrea s-o provoci.

Niște oameni aparent sănătoși au hotărât să îndese un motor V10 de cinci litri într-o caroserie de BMW Seria 1. Vă dați seama că nu-i lucru ușor, dar dacă ești meșter dibaci, ai niște răbdare și puțină imaginație, operațiunea asta poate fi dusă până la capăt. Avem și noi în țară urși cu V8-uri sub capotă și chiar dacă s-au schimbat multe lucruri în dinamica mașinii, în distribuția maselor între punți, unele proiecte merită încercate de dragul de a sparge niște limite. Sau niște bani.

Smith-Performance-BMW-150i-V10-Tuning-02

Băieții de la Smith Performance au vrut însă să construiască o mașină bine pusă la punct, ceva care să le facă reclamă, nu anti-reclamă. Imaginați-vă acum cum este să scoți măruntaiele unui BMW M5 E60 (motor și transmisie) și să le introduci în corpul mititel și firav al unui BMW Seria 1. Dezgustător pentru unii, fascinant pentru savanții nebuni.

Smith-Performance-BMW-150i-V10-Tuning-04

Este cumva un Frankenstein inversat aici, pentru că ai un creier mai mare și mai deștep într-un corp mai slab. Odată ce ai pus 507 CP și 520 Nm pe o mașină care nu era prevăzută să susțină puterea asta, niște frâne pe măsură sunt absolut necesare. Lucru care s-a întâmplat, altfel nu s-ar fi urcat nimeni în ea treaz.

Smith-Performance-BMW-150i-V10-Tuning-01

Suspensiile au fost împrumutate de la un BMW Seria 1 M, la fel și unele elemente de caroserie. Deși mașina are acum un motor mult mai greu pe puntea față, raportul de greutate de de 48/52, aproape perfect. Există și o explicație însă pentru cum le-a ieșit mașina asta – sunt nemți.

Sursa – Smith Performance

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account