BMW M8 Competition Edition Pit Lane – O ediție de colecție, în doar 10 exemplare

BMW M8 Competition Edition Pit Lane va fi construit în doar zece exemplare, special pentru piețele din Elveția și Liechtenstein. Șapte dintre modelele din această serie limitată se bazează pe BMW M8 Competition Gran Coupé și doar trei vehicule din ediție se bazează pe BMW M8 Competition Cabriolet. Cu alte cuvinte, toate vor avea calitatea de vehicul de colecție.

Modelele din ediția Pit Lane se disting prin dotări și elemente de personalizare. Caroseria este vopsită în nuanța BMW Individual denumită Hockenheim Silber, asortată cu jante de 20 de inch din catalogul de accesorii M Performance. Aceste jante cu spițe în stil Y au finisare în culoarea gri mat. Printre spițe se pot vedea etrierele vopsite în negru. O diversitate de elemente din fibră de carbon contrastează cu nuanța deschisă a caroseriei și subliniază accentul pus pe caracterul sportiv. Ramele grilei, extensiile spoilerului frontal, fantele de aer din aripile anterioare, carcasele oglinzilor retrovizoare, eleronul și difuzorul din spoilerul posterior sunt din fibră de carbon. Din același material este făcut și capacul motorului V8 de 4,4 litri, care descătușează 625 CP. Desigur, ca și în cazul celorlalte modele M8 Competition, plafonul versiunii Gran Coupé este din plastic ranforsat cu fibră de carbon.

Fibra de carbon a fost aleasă și pentru inserțiile care personalizează habitaclul și planșa de bord. Mai mult de atât, exemplarele BMW M8 Competition Edition Pit Lane preiau scaunele M Carbon cu profil tip scoică, pe care le regăsim la noua generație BMW M3 Sedan și M4 Coupé, precum și la BMW M5 CS. Din fibră de carbon sunt făcute și clapetele din spatele volanului. De la acestea se pot selecta manual cele 8 trepte de viteză ale transmisiei M Steptronic cu sistem Drivelogic.

Aspectul sportiv și totodată exclusivist al habitaclului este subliniat și de tapițeria BMW Individual, care este făcută din piele Merino în combinația de culori Sakhir Orange/Black. Din lista de dotări ale celor 10 exemplare BMW M8 Competition Edition Pit Lane fac parte climatizarea cu reglaj pe 4 zone, încălzirea pentru toate cele 4 scaune, sistemul audio Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, precum și sistemele de asistare a condusului Driving Assistant Professional, Parking Assistant Plus și BMW Drive Recorder.

Bineînțeles, toate acestea vin în completarea unui comportament dinamic menit să ofere plăcerea condusului la nivelul exaltant tipic BMW M. Modelele M8 au șasiu și suspensii specifice M, diferențial activ M și sistem de tracțiune integrală M xDrive, care oferă inclusiv modul de rulare exclusiv cu tracțiune spate și DSC decuplat.

Primul exemplar al BMW M8 Competition Edition Pit Lane este expus în showroom-ul BMW Group Experience Center din Dielsdorf, începând din februarie 2021.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account