Alpina B7 vs BMW M760Li: exclusivitate sau excelență?

Alpina B7 vs M760Li

Alpina B7 vs BMW M760Li este probabil una dintre cele mai dificile alegeri pe care un potențial client interesat de un Seria 7 ultra-performant o are de făcut, cu toate că cele două modele mizează oarecum pe lucruri diferite.

Pentru fanii BMW, această săptămână a fost ca un Crăciun pentru că am primit atât confirmarea unui BMW M760Li, dar și un model Alpina bazat pe Seria 7. Ambele promit performanțe uimitoare, dar în timp ce Alpina B7 mizează pe exclusivitate și sportivitate extremă, BMW M760Li își ține fruntea sunt și vrea să demonstreze că un V12 rămâne „excelența” în cazul limuzinelor de lux. Mai mult, ambele modele sunt disponibile doar în versiunea cu ampatament lung și doar în confogurație cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. Așadar, tu ce ai alege între Alpina B7 vs BMW M760Li? Noi încă nu ne-am hotărât.

Alpina B7 vs M760Li

În primul rând diferențe vizuale între cele două modele sunt la fel de mari ca cele de sub capote. Alpina B7 aduce ce e mai bun din lumea Alpina, într-un design exterior care nu uită de tradiția Alpina și care îți fură ochii încă de la prima privire. Modificările aduse exteriorului sunt minore, dar, privite în ansamblu, formează un pachet aproape perfect, care dă de veste celui care privește mașină că nu vorbim despre un diesel de 3,0 litri, ci de un V8 supraalimentat. De cealaltă parte, BMW M760Li este mașina mai discretă, mai retrasă, care nu vrea să iasă în evidență, dar pe care o dau de gol siglele V12. Disponibil în două versiuni de echipare, BMW M760Li poate să fie echipat un pachet exterior tipic M Performance, cu jante mari, pe 20 inch, cu etrieri în albastru, dar și cu alte elemente născute în divizia M. Mai mult, dacă alegi această versiuni de poți bucura și de pachetul M Driver’s Package care duce viteza maximă la 305 km/h și care îți oferă un vitezometru gradat până la 330 km/h. Versiunea Excellence a lui BMW M760Li este mai cuminte, mai discretă, mai alegeantă și nu face uz de designul exterior pentru a-și arată mușchii. Noi am ales însă versiunea sportivă pentru acest comparativ Alpina B7 vs BMW M760Li.

Alpina B7 vs M760Li

În interior ambele modele duc luxul la un cu totul alt nivel, iar aici diferențele țin doar de gusturile fiecăruia. În timp ce Alpina B7 vine la pachet cu o serie de elemente care-ți promit o notă de exclusivitate, fie prin instrumentalul de bord, fie prin pielea și cusăturile ei, fie prin logo-urile Alpina care nu sunt deloc de ignorat. BMW M760Li aduce și ele logo-uri, dar ele sunt M și V12, o combinație care există acum pentru prima oară. În plus, nivelul de echipare al lui BMW M760Li este unul dus la extrem și îți oferă tot ce are mai bun noul Seria 7 în materie de gadget-uri și tehnologie. Pentru unele dintre ele, în cazul lui Alpina B7 va trebui să mai scoți niște bani din buzunar, pentru că ele se regăsesc pe lista de opționale. Oricum ar fi, în niciun dintre cele două modele nu vei tratat ca un om obșnuit, pentru că ambele promit să-ți ofere experiențe unice, demne de numele pe care le poartă.

Alpina B7 vs M760Li

Lăsând la o parte diferențele de design, credem că alegerea între Alpina B7 vs BMW M760Li se va face pe baza performanțelor și al stilurilor diferite de condus pe care cele două modele le propun. Diferențele sunt extreme, din primul moment. Alpina B7 intră pe piață cu un V8 de 4,4 litri supraalimentat pe care l-a dus până la 608 CP și 800 Nm. BMW M760Li aduce un V12 cu TwinPower Turbo ai cărui 6,6 litri dezvoltă 600 CP și 800 Nm. Da, Alpina B7 are opt cai-putere în plus, dar nu credem că asta face diferența. Oricum ar fi, la capitolul performanțe dinamice, ambele modele au reușit să-și depășească rivalii, fie că vorbim despre Audi S8 plus, despre S 63 AMG sau S 65 AMG sau despre Jaguar XJ Supercharged.

Alpina B7 vs M760Li

Tot datele tehnice ne mai spun că Alpina B7 este un monstru care ar trebui dresat și ținut în lesă. Cu un sprint 0-100 km/h în 3,7 secunde și cu o viteză maximă de 310 km/h, mașina asta practic sparge barierele fizicii în legătură cu mașinile care depășesc două tone. BMW M760Li are un 0-100 km/h în 3,9 secunde și o viteză maximă de 305 km/h. Da, este mașina mai lentă, dar diferența asta chiar contează în lumea reală? Depinde de ce caută fiecare. Pe scurt, Alpina B7 pare mult mai orientat spre sportivitate și dinamică, în timp ce BMW M760Li pare genul de limuzină mai relaxată, care impresionează prin nivelul de confort pe care-l promite în condițiile unor performanțe dinamice care-l fac pe S 65 AMG să se ascundă într-un colț. Sigur, tracțiunea integrală xDrive este responsabilă pentru aceste date impresionante ale accelerațiilor, alături de o transmisie fără defect. Și totși, fără o structură din carbon, niciun dintre aceste mașini nu ar fi putut să afișeze aceste performanțe, iar acest lucru este încă o dovadă a evoluției pe care divizia BMW i a adus-o în lumea auto a bavarezilor.

Alpina B7 vs M760Li

Alpina B7 vs BMW M760Li nu e o alegere ușoară. Dar, pentru mine, B7-le reprezintă ceva mai mult, chiar dacă farmecul unui V12 este nemuritor. Nu știu ce aș alege, dar probabil că nu voi fi pus prea curând în situația reală de a lua această decizie. Asta dacă nu dau peste un spiriduș la un capăt de curcubeu.

Urmărește și testul nostru video cu BMW Seria 7 Sedan 750Li xDrive:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account