AutoBild spune că următoarele generații BMW Seria 1 și Seria 2 vor avea tracțiune față

BMW Concept Compact Sedan

În cea mai recentă ediție AutoBild, publicația germană spune că viitoarea generație a compactei BMW Seria 1, cât și modelele din gama Seria 2 (Coupe și Cabrio) vor renunța la tracțiuna spate, în favoarea noii platforme UKL cu tracțiune față. 

În urmă cu doar câteva luni, Klaus Frohlich, membru în comitetul director al Departamentului de Dezvoltare din cadrul BMW Group spunea că o decizie privind platforma pe care vor fi construite următoarele generații Seria 1 și Seria 2 va fi luată la finalul acestui an. „Seria 1 este un model de volum, așa că trebuie să aibă ADN-ul bavarez. Nu trebuie să luăm o hotărâre cu privință la platforma decât la finalul anului”, spune domnul Frohlich într-un interviu pentru BMW Blog.

BMW Seria 2 Concept Sedan

Totuși, potrivit unor surse anonime, citate de AutoBild, această decizie ar fi fost deja luată. În timp ce un BMW Seria 1 hatchback cu tracțiune față are destule argumente economice și practice în favoarea sa, trecerea coupe-ului și a cabrio-ului Seria 2 la tracțiune față este o decizie destul de controversată. În iunie anul acesta, același Klaus Frohlich declara pentru Auto Motor und Sport că susține intens ca modelele „sport” din gama Seriei 2 (Coupe și Cabrio) să fie construite pe aceeași platformă modulară care va sta la baza viitoarelor Serii 3,4,5,6 și 7. Dacă BMW a luat această decizie sau nu, dacă s-au răzgândit cu privire la Seria 2 Coupe și Cabrio sau dacă nu, sunt, în acest moment, informații neverificate. Totuși, suntem aproape siguri că această decizie va fi privită cu mult scepticism de către comunitățile BMW.

BMW Concept Compact Sedan

Știm deja că BMW pregătește un BMW Seria 1 cu tracțiune față, bazat pe conceptul prezentat săptămâna trecută în China. Va avea aceeași platforma ca noile modele MINI, ceea ce înseamnă că plăcerea de a conduce este acolo și că un viitor BMW Seria 1 Sedan cu tracțiune față ar putea avea un preț mai redus și are câștiga la capitolele spațiu și caracter practic. În plus, existența în gamă a două modele cu tracțiune față, Seria 2 Active Tourer și Seria 2 Gran Tourer, este un alt motiv care poate justifica trecerea. Dar, fanii mărcii bavareze apreciază modelele BMW pentru felul în care se conduc, iar o parte din acest farmec se datorează tracțiunii spate, motiv pentru care nu credem că viitoarele generații Seria 2 Coupe și Seria 2 Cabrio vor trece la tracțiune față. Pur și simplu, sunt mașini prea bune pentru a le schimba.

A apărut noul număr al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în rețeaua națională a magazinelor Inmedio și la chioșcurile de difuzare presei din întreaga țară.

Revista BMWBlog

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account