Viitorul BMW Seria 5 GT va fi cu 100 de kilograme mai ușor

Viitorul BMW Seria 5 GT

Viitoarea generație a modelului BMW Seria 5 GT va fi lansată cel mai probabil în 2017 și va completa familia „5” în gama BMW. Pe lângă versiunile tradiționale – sedan și touring – generația următoare a Seriei 5 va avea în continuare și versiunea Gran Turismo și, în timp ce ne așteptăm ca Seria 5 Sedan să fie prezentat la finalul anului 2016, versiunile Touring și Gran Turismo vor fi lansate în 2017.

Pozele spion cu interiorul viitorului Seria 5 ne arată deja cum va fi desenat și organizat interiorul noii generații, astfel că viitorul BMW Seria 5 GT va avea și el o bună parte din echipamentele pe care le găsim acum la bordul noului BMW Seria 7. Sistemul iDrive va fi completat de un ecran tactil, în timp ce cheia cu display sau controlul prin gesturi vor fi și ele incluse în lista de dotări pentru viitorul BMW Seria 5 GT.

Viitorul BMW Seria 5 GT

Schiță de design pentru actuala generație BMW Seria 5 GT.

Noua familie „5” va fi construită pe noua platformă CLAR, cea care va stă acum la baza noului Seria 7 și care va sta și la baza viitoarelor modele Seria 3 și Seria 6. CLAR utilizează un mix de oțel, aluminiu și fibră de carbon pentru a scădea greutatea, motiv pentru care noi credem că viitorul BMW Seria 5 GT va avea o greutate mai scăzută cu până la 100 de kilograme în comparație cu generația actuală. Folosind noua platformă, bavarezii câștigă mult la capitolul felxibilitate, putând astfel să ofere o gamă mai variată de modele cu costuri de producție și dezvoltare mai reduse.

Viitorul BMW Seria 5 GT

Schiță de design pentru actuala generație BMW Seria 5 GT.

Pentru viitorul BMW Seria 5 GT vom avea probabil aceleași motorizări ca în cazul sedanului, astfel că propulsoarele cu șase cilindri în linie vor fi din nou prezente, în timp ce un V8, care să echipeze versiunea 550i nu este exclus. De asemenea, o versiune plug-in hybrid, similară cu cea care echipează versiunea hibridă a noului BMW Seria 7 Sedan 740e și a noului BMW X5 xDrive40e va fi disponibilă și ar putea asigura o autonomie electrică în jurul a 40 de kilometri.

Sursă: BMWBLOG.COM via Autobild

Urmărește și testul nostru video cu noul BMW Seria 7 Sedan 750Li xDrive:

A apărut noul număr al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în rețeaua națională a magazinelor Inmedio și la chioșcurile de difuzare presei din întreaga țară.

Revista BMWBlog

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account