Noul BMW Seria 3 Sedan: aptitudinile, eficienţa şi confortul dinamic au scena perfectă

• Disponibilitate în România – prima parte a anului 2012, preţul pentru 320d – 29 500 Euro fără TVA.
• Imaginea noului BMW accentuează designul dinamic şi elegant.
• BMW Seria 3 disponibil acum în trei linii diferite de echipare.
• Head-Up Display full color pentru sedanul sportiv.
• Suspensii reglabile pentru sportivitate şi confort.
• Toate motoarele dispun de cea mai nouă tehnologie BMW TwinPower Turbo.
• Toate motoarele pot fi combinate cu o transmisie automată cu opt trepte.
• Driving Experience Control cu mod Eco Pro; funcţia Auto Start-Stop printre dotările standard.

Noul model îşi va face debutul în România în prima parte a anului 2012. Până în acest moment a fost confirmat preţul noului BMW 320d, unul dintre cele mai atractive modele pe piaţa din România: 29 500 Euro fără TVA.

„BMW Seria 3 este cel mai bine vândut model al mărcii, prin urmare această lansare este de o importanţă majoră. Cu noul BMW Seria 3 vrem să recâştigăm prima poziţie în acest segment deosebit de competitiv, la fel cum am făcut-o în ultimii doi ani cu BMW Seria 5. Avem de partea noastră avantajul tehnologiei, suntem cei mai buni în ceea ce priveşte eficienţa şi performanţa modelelor noastre şi avem o ofertă de produse de finanţare excelentă,” a declarat Marco Schulz, director general BMW Group România.

Cea de-a şasea generaţie BMW Seria 3 Sedan, cel mai bine vândut automobil premium din lume, stabileşte noi standarde în ceea ce priveşte calităţile sportive, eleganţa şi confortul. BMW Seria 3 a fost un adevărat pionier al acestui segment şi noul model preia reperele importante ale acestei tradiţii bogate într-o interpretare modernă a designului BMW. Noua imagine BMW, cu farurile plate care se îndepărtează mult de grila dublă a radiatorului, accentuează eleganţa designului dinamic al noului BMW Seria 3.

A şasea generaţie Seria 3 a crescut ca dimensiuni în comparaţie cu predecesoarea sa, cu un ecartament (faţă +37 mm, spate +47 mm) deosebit de evident. Plusul de lungime (+93 mm) şi la ampatament (+50 mm) accentuează silueta sportivă. La interior, creşterea evidentă de spaţiu este un beneficiu în special pentru pasagerii din spate. Acum, gama BMW Seria 3 este disponibilă în trei variante de echipare şi echipamente – Sport Line, Luxury Line şi Modern Line. Fiecare are caracteristicile sale individuale, preluate din caracterul acestui sedan sport, cu combinaţii de materiale exclusiviste şi o calitate inegalabilă a finisajelor care subliniază valoarea premium a noii game.

Tehnologia transmisiei şi a şasiului au fost dintotdeauna domenii în care marca a deţinut o experienţă importantă, iar agilitatea şi dinamica rămân atribute remarcabile ale noului BMW Seria 3 Sedan. Cu toate că noul model vine cu o creştere de dimensiuni şi cu semnificativ mai multe tehnologii, masa a fost redusă cu 40 kilograme comparativ cu generaţia anterioară.

Alături de performanţele sportive specifice mărcii, nivelul îmbunătăţit de confort la bordul noului Seria 3 aduce o contribuţie semnificativă la plăcerea condusului.

Patru motoare – rafinate,economice şi performante deopotrivă -, care dispun toate de noua tehnologie BMW TwinPower Turbo, vor fi disponibile la noul BMW Seria 3 Sedan încă de la lansare. Alături de cele două propulsoare diesel optimizate şi de mult premiatul motor cu şase cilindri pe benzină, clienţii se vor putea bucura de calităţile noii variante turbo cu patru cilindri, aflată în echiparea modelului BMW 328i. Cea mai nouă generaţie de motor pe benzină recompensează conducătorul cu o experienţă dinamică, pe fondul unui consum redus şi al unor emisii scăzute.

BMW este primul producător de automobile care oferă o transmisie automată cu opt trepte în segmentul premium al clasei medii. Această cutie de viteze poate fi comandată în combinaţie cu oricare dintre motoarele pe benzină sau cele diesel disponibile şi este completată de funcţia Auto Start-Stop, aflată în echiparea standard. Compactă şi extraordinar de eficientă, această cutie permite noului BMW Seria 3 să egaleze şi chiar să depăşească modele echipate cu transmisia standard – manuală, cu şase trepte – în ceea ce priveşte economia de combustibil şi nivelul emisiilor.

Ca parte a gamei de tehnologii BMW EfficientDynamics, funcţia Auto Start-Stop, recuperarea energiei la frânare (Brake Energy Regeneration), indicatorul treptei de viteze recomandate şi gestionarea inteligentă a componentelor auxiliare (inclusiv dezactivarea compresorului pentru aer condiţionat) au rolul lor în reducerea consumului de combustibil.

Alături de toate acestea, noul comutator Driving Experience Control nu oferă numai modurile Comfort, Sport şi Sport +, ci şi pe cel ECO PRO, care furnizează tuturor modelelor din gamă posibilitatea unei îmbunătăţiri suplimentare a acestor date. Acest mod de funcţionare ajută conducătorii să reducă la minimum consumul de combustibil prin stilul de condus, permiţându-le astfel să mărească autonomia. Acelaşi lucru este valabil şi pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition – model ce minimizează emisiile CO2 – , a cărui putere maximă de 120 kW/163 CP contrastează cu consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU – 4,1 l/100 km – şi cu emisiile CO2 – 109 g/km. În 2012, BMW va completa gama de motoare cu noi versiuni şi, în premieră, cu BMW Seria 3 ActiveHybrid.

Superioritate, confort şi siguranţă îmbunătăţite datorită conectivităţii inteligente.

La noua gamă BMW Seria 3, BMW ConnectedDrive oferă o combinaţie inegalabilă de tehnologii pentru asistarea conducătorului şi sisteme de mobilitate. O apariţie nouă în segmentul premium al clasei medii este cea mai nouă generaţie Head-Up Display full color, care proiectează informaţiile importante – la rezoluţie înaltă – pe parbriz pentru ca acestea să apară direct în câmpul vizual al conducătorului. De asemenea, sunt disponibile Top View (vedere panoramică cu trei camere video pentru parcare) şi Side View (vedere laterală pentru intersecţiile cu vizibilitate limitată) care creează o imagine completă în jurul automobilului. Pentru manevrele de parcare este disponibil opţional sistemul automat de parcare laterală.

Alte tehnologii de asistare disponibile în portofoliul BMW ConnectedDrive sunt Active Cruise Control (tempomat activ) cu funcţia Stop&Go, Lane Change Warning System (avertizare la schimbarea benzii de rulare) şi Lane Departure Warning System (avertizare la părăsirea benzii de rulare), care sunt oferite în premieră la BMW Seria 3 Sedan. O funcţie inovatoare de „comfort access” permite deschiderea hands-free a portbagajului, în timp ce sistemul de protecţie a pasagerilor Active Protection este inclus şi el pe lista de opţiuni. Serviciile extinse de conectare la internet, funcţiile Google şi aplicaţiile Social Media, unice în acest segment, sunt de asemenea disponibile la noul model.

Pe scurt.

Debut în România: în prima parte a anului viitor. Preţ BMW 320d: 29 500 Euro fără TVA.

Marco Schulz, director general BMW Group România: „Această lansare este de o importanţă majoră. Cu noul BMW Seria 3 vrem să recâştigăm prima poziţie în acest segment.”

Noul Seria 3 Sedan: o interpretare modernă a designului clasic în trei volume – cu capota curbată, consolele faţă scurte, ampatamentul lung şi habitaclul amplasat spre spate – permite noului BMW Seria 3 Sedan să proiecteze alura dinamică specifică BMW într-o formă şi mai concentrată.

Spaţiu interior sporit: o creştere de 93 milimetri a lungimii îmbunătăţeşte silueta sportivă şi elegantă a Seriei 3. Pasagerii din spate profită şi ei ca urmare a dimensiunilor exterioare extinse şi beneficiază de mai mult spaţiu pentru picioare la nivelul uşilor spate, aspect util la urcarea în automobil. De asemenea, în spatele scaunelor faţă există un plus de spaţiu pentru genunchi, 15 milimetri, în timp ce spaţiul pentru cap a fost mărit cu opt milimetri.

Interior BMW clasic: cockpitul este concentrat în jurul conducătorului, cu un accent specific pentru pilotul BMW, şi asigură că toate funcţiile importante sunt uşor de accesat. Ergonomia impresionantă, materialele de calitate şi manopera desăvârşită subliniază ambianţa premium a fiecărui model din gamă.

Trei linii de echipare: noul BMW Seria 3 Sedan este disponibil în trei linii de echipare, care se adaugă versiunii entry-level. Sport Line, Luxury Line şi Modern Line permit clienţilor să ofere automobilelor o amprentă personală şi atractivă şi să le adapteze în funcţie de preferinţele individuale. Coordonarea atentă a particularităţilor echipamentelor cuprinde atât elemente de design exterior, cât şi selecţia de materiale şi culori pentru fiecare model. Un pachet M Sport cu dotări speciale pentru exterior şi interior este în pregătire pentru vara anului 2012.

Performanţe şi eficienţă remarcabile: motoarele puternice, tehnologia avansată a şasiului şi caroseria cu o rigiditate torsională impresionantă permit noului BMW Seria 3 să-şi consolideze poziţia de cel mai sportiv sedan din segmentul său. Confortul este dus şi el la un nivel superior. Agilitatea şi dinamica rămân caracteristici ale sedanului sport şi sunt ingrediente de bază ale plăcerii condusului, una de invidiat, pe care o oferă proprietarilor.

Manevrabilitate îmbunătăţită şi plăcere sporită a condusului: motorul dispus longitudinal, tracţiunea spate şi distribuţia maselor în raport 50:50 sunt particularităţi specifice Seriei 3, care au caracterizat plăcerea condusului la fiecare generaţie a acestei maşini. Patru motoare – rafinate, cu cuplu mare şi economice -, toate echipate cu tehnologia de ultimă oră BMW TwinPower Turbo, vor fi disponibile la noul BMW Seria 3 Sedan chiar de la lansare.

Tehnologia BMW EfficientDynamics în acţiune: creşterea vizibilă a puterii este însoţită de reduceri ale consumului de combustibil şi ale emisiilor – semnificative în unele cazuri – faţă de generaţia anterioară a Seriei 3. Funcţia Auto Start-Stop este disponibilă standard la toate combinaţiile motor-transmisie.

BMW 328i cu capacitate de 2,0 litri: motorul cu patru cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, se află în faţa unei noi generaţii de propulsoare pe benzină, mai uşoare şi mai puternice, care se potrivesc perfect cu conceptul dinamic al noului BMW Seria 3. Motoarele turbo de ultimă oră dezvoltă 180 kW/245 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm încă de la o turaţie de 1.250 rpm, accelerează BMW Seria 3 de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde. Consumul mediu de combustibil este de numai 6,4 litri per 100 kilometri.

BMW 335i, cadou pentru fanii motoarelor cu şase cilindri în linie: motorul pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie BMW TwinPower Turbo – capacitate de 3,0 litri -, dezvoltă un maxim al puterii de 225 kW/306 Cp şi atinge un cuplu maxim de 400 Nm la numai 1.200 rpm, ceea ce face ca noul BMW Seria 3 să depăşească performanţele predecesorului, totul pe fondul unei reduceri a consumului şi a emisiilor.

Mai economice şi cu emisii mai mici: motorul diesel cu patru cilindri, cu BMW TwinPower Turbo, se dovedeşte şi mai eficient când este vorba de evoluţie. Propulsorul revoluţionar oferă modelului BMW 320d o putere de 135 kW/184 Cp şi un cuplu de 380 Nm, acelaşi motor echipând şi versiunea BMW 320d EfficientDynamics Edition. În acest caz, puterea maximă de 120 kW/163 CP este combinată cu un consum mediu, în ciclul de testare EU, de numai 4,1 litri de motorină la 100 kilometri.

Full hybrid: îşi va sărbători premiera în segmentul premium în toamna anului 2012. Noul BMW ActiveHybrid 3 va beneficia de combinarea tehnologiei inovatoare de transmisie BMW ActiveHybrid cu caracterul sportiv al BMW Seria 3, totul pentru un efect dinamic şi eficient.

Transmisie automată cu opt trepte pentru toate modelele: noul sedan sport dispune, în echiparea standard, de o revoluţionară transmisie manuală cu şase trepte. Ca opţiune există transmisia automată cu opt viteze, completată cu funcţia Auto Start-Stop, care poate fi comandată în combinaţie cu oricare dintre motoarele noului BMW Seria 3 – pe benzină sau diesel.

Driving Experience Control cu mod ECO PRO dispune de patru programe de condus: noua funcţie permite conducătorului să aleagă între stiluri de condus sportiv, foarte sportiv, confortabil şi deosebit de economic. Modul ECO PRO ajută conducătorul oricărui model Seria 3 să menţină un stil de condus orientat spre economie şi astfel să sporească distanţa pe care automobilul o poate parcurge cu fiecare plin. Recuperarea energiei frânelor, indicatorul punctului optim de schimbare a treptelor de viteză, compresorul aerului condiţionat ce poate fi dezactivat la multe modele şi gestionarea inteligentă a componentelor auxiliare contribuie la reduceri suplimentare ale consumului.

BMW ConnectedDrive: Noul BMW Seria 3 vine cu o serie extinsă de tehnologii de siguranţă, confort şi entertaiment BMW ConnectedDrive. HUD UP display îşi face debutul în segmentul mediu. Singurul model din segment cu funcţii internet.

Construcţie inteligentă: Structura caroseriei, cu o rigiditate torsională ridicată, şi multitudinea de sisteme de siguranţă activă şi pasivă furnizează o protecţie maximă a pasagerilor. Construcţia inteligentă a caroseriei, cu structură inferioară optimizată aerodinamic, tehnologia Air Curtain – o premieră – pentru un curent de aer optimizat în jurul roţilor faţă şi tehnologia sofisticată a şasiului, cu conţinut ridicat de aliaje uşoare, contribuie la manevrabilitatea sportivă, agilitatea ridicată şi confortul îmbunătăţit al călătoriei.

• O gamă largă de compartimente de stocare sporesc utilitatea: două suporturi mari pentru băuturi sunt integrate acum în consola centrală, în faţa schimbătorului de viteze; acestea pot fi înlocuite de scrumieră, de asemenea disponibilă în gama de echipamente standard. Buzunarele uşilor faţă şi spate dispun acum de spaţii mari de stocare, iar uşile faţă au spaţiu pentru recipiente pentru băuturi de până la un litru. Capacitatea portbagajului a fost mărită cu 20 de litri. Un sistem opţional de încărcare, cu rabatare a spătarului banchetei în raport 40:20:40, oferă soluţii flexibile de transport a bagajelor voluminoase.

Producţia BMW Seria 3 la uzina numărul unu a companiei, în München.

La fel ca şi generaţiile anterioare, încă din 1975, noul BMW Seria 3 va fi produs la uzina BMW din München. Uzina se află în inima vastului oraş bavarez, alături de legendarul sediu „patru cilindri” şi reprezintă unul dintre punctele centrale ale BMW Group; automobilele şi motoarele BMW fiind produse aici încă din 1922. Infrastructura vastă a uzinei BMW din München, care s-a dezvoltat în acelaşi ritm cu zona rezidenţială din jurul ei, se reflectă mai ales în utilajele complexe şi în procesele inovatoare de producţie. Interconexiunea perfectă a producţiei, logisticii, transporturilor şi administraţiei într-un spaţiu relativ restrâns reprezintă una dintre cele mai remarcabile performanţe în industria auto din lume.

Producţia celei de-a şasea generaţii BMW Seria 3 încorporează tehnologii de fabricaţie de ultimă oră, care vor îmbunătăţi semnificativ nivelurile de calitate şi eficienţă. La acestea se vor adăuga produsele standardizate şi modulele de operare, care vor juca un rol important în asigurarea unui nivel ridicat al productivităţii şi flexibilităţii. Aceste procese şi tehnologii inovatoare de fabricaţie permit ca producţia de automobile la uzina BMW din München să îndeplinească cele mai ridicate standarde de dezvoltare durabilă şi de compatibilitate cu mediul.

[Sursa: BMW]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account