BMW Seria 7 a câștigat titlul World Luxury Car pentru 2016

Juriul de 73 de jurnaliști din 23 de țări al competiției World Car Awards au declarat noua generație BMW Seria 7 drept câștigătoare a titlului World Luxury Car.

Noul BMW Seria 7 bifează încă un motiv de mândrie pe care îl avea Mercedes-Benz Clasa S, obținând la rândul său titlul World Luxury Car. Mercedes-Benz Clasa S a fost numit World Luxury Car în 2014, acela fiind primul an în care această categorie a fost inclusă în competiția World Car Awards. Iar pentru anul 2016 lista inițială de candidați a inclus 8 modele. În finala din acest an, BMW Seria 7 a surclasat noile generații ale SUV-urilor Audi Q7 și Volvo XC90.

WCOTY

Evenimentul de decernare a premiilor a fost găzduit cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Juriul World Car explică de ce BMW Seria 7 este mașina de lux a anului 2016: „Acesta model este vârful de gamă pentru constructorul de automobile bavarez și trebuie să fie pur și simplu apogeul pentru ceea ce marca reprezintă în termeni de tehnologie, design și performanță. Iar noua generație Seria 7 cu siguranță livrează pe măsură. Este noua față a lui BMW în noua direcție de design a gamei, dar este totodată și un BMW clasic. Se conduce fenomenal de bine datorită unei noi game de motoare și are abilități dinamice sportive pe care ceilalți rivali din segment nu le pot oferi. Acest este și rezultatul reducerii greutății cu 130 kg datorită noii structuri Carbon Core. Are 25 de tehnologii, dintre care 13 sunt premiere pentru acest segment! În habitaclu, BMW a elevat standardul luxului, răsfățând proprietarul nu doar cu scaune foarte confortabile și bine conturate, dar cu o multitudine de tehnologii, precum și sisteme de entertainment. Noua generație Seria 7 introduce dotări noi precum plafonul sky lounge cu lumini ambientale, pachetul pentru aerul ambiental și noul sistem de control prin gesturi.”

BMW este un laureat frecvent al premiilor World Car Awards. În 2015 BMW i8 a obținut titlul World Green Car. BMW i3 a primit în 2014 două premii, World Green Car și World Car Design of the Year. De asemenea, în 2008 BMW 118d cu tehnologii Efficient Dynamics a fost numit World Green Car, iar în 2006 BMW Seria 3 a fost World Car of the Year.

Urmărește și testul nostru video cu BMW Seria 7 Sedan 750Li xDrive.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account