Chris Pfeiffer a marcat deschiderea Sezonului BMW Motorrad 2013

În țara noastră, evenimentele moto sunt atât de rare, încât abia dacă le este remarcată existența. De fapt, însăși cultura moto este încă într-o fază foarte incipientă, fiind cu aproape 20 de ani în urma omoloagei auto, deși nici acolo nu se poate spune că situația e roz.

Însă, pe viitor, de fiecare dată când se va organiza un eveniment cu temă moto, vom putea spune că a existat un precedent. Un precedent pe care BMW Motorrad l-a consacrat weekend-ul trecut la Zărnești, printr-un show impresionant ce a marcat deschiderea sezonului moto 2013.

Astfel, orice pasionat de motociclism (și norocos posesor al unui permis de conducere la categoria A) a avut la dispoziție două zile (11 – 12 mai) în care putea descoperi, admira și testa gama GS de la BMW, în numeroase sesiuni de teste care începeau cu un scurt training sub coordonarea lui Ioan Taratrainer oficial al programului BMW Rider Training și pilot cu o bogată experiență într-ale motociclismului extrem, confirmată și de titlul Red Bull Romaniancs la clasa Expert Single – în care le erau explicate pe îndelete specificațiile și evoluatele sisteme electronice ale motocicletelor.

Și că tot veni vorba, modelul R1200 GS, cel mai bine vândut tourer din istorie, a fost revizuit intensiv pentru 2013. Astfel, noua generație etalează un bloc optic frontal bazat în totalitate pe tehnologie LED, rulează pe o suspensie Dynamic ESA controlată electronic, un sistem ce adaptează întregul comportament al motocicletei în funcţie de modul selectat (Rain, Road, Dynamic, Enduro si Enduro Pro), o accelerație controlată electronic, deja banalul ABS, plus – pentru prima dată în istoria de 90 de ani a BMW Motorrad – un sistem de răcire cu lichid pentru motorul boxer bicilindru.


Ca o scurtă paranteză, istoria motocicletelor BMW începe în 1923, când constructorul bavarez era cunoscut mai degrabă pentru motoarele de avion pe care le producea decât pentru eventualele mașinării cu patru roți ale perioadei – de aici și binecunoscuta siglă alb-albastră a mărcii, care face trimitere către elicea unui avion. Revenind la vehiculele pe două roți, prima motocicletă concepută de BMW a fost R32, după care au tot urmat evoluții și modele prin care germanii s-au remarcat prin competițiile internaționale, atât pe asfalt cât și dincolo de acesta. Printre succesele răsunătoare, merită amintite cele patru titluri bifate de BMW în celebrul raliu Dakar, unde caracteristicile impresionante ale modelelor GS s-au dovedit câștigătoare. Am închis paranteza.

Tot weekend-ul trecut, tot la Zărnești, cei mai pricepuți (și îndrăzneți) într-ale motocrosului s-au putut bucura și de câteva modele de la Husqvarna, care au fost disponibile la test pe circuitul de motocros Breghina-Zărnești.

Cei peste 1.000 de participanți la eveniment au avut parte și de o serie de show-uri spectaculoase – serie deschisă de celebrul stunt rider Chris Pfeifer și de Alex Nicolau, unul dintre cei mai bine cotați parașutiști români ai prezentului și campion mondial la juniori. Astfel, cei doi au impresionat printr-o coordonare aproape perfectă, reușind să-și strângă mâinile în timp ce Alex era pe punctul de a atinge solul după un salt de la 4.000 de metri, iar Chris executa unul din clasicele sale wheelie-uri pe explozivul BMW F 800 R.


Pentru că am avut parte de ceea ce se poate numi mai degrabă „o discuție amicală cu Chris Pfeiffer” decât „un interviu exclusiv”, vom reveni cu un articol amplu despre acest atlet desăvârșit, ce are în palmares nu mai puțin de patru titluri mondiale la Stunt Riding.

Prima zi a evenimentului BMW Motorrad s-a încheiat cu un concert al celor de la Robin and The Backstabbers, precedat de un spectaculos foc de artificii, pentru a celebra cum se cuvine cei 90 de ani de BMW Motor

Cei ce au luat parte și la cea de doua zi a evenimentului BMW, au avut parte de încă o sesiune de teste pe circuitul Breghina-Zărnești și au putut lua parte la parada moto, marcând astfel finalul unui weekend foarte intens.

Motociclist sau nu, evenimentul BMW Motorrad de la Zărnești nu ar fi avut cum să te lase indiferent. Creațiile BMW Motorrad sunt o categorie aparte în lumea moto, fiind apreciate de mai toți posesorii de motociclete, de la fanii japonezelor explozive până la rockerii ce călăresc un chopper plin de crom. Muzica a fost aleasă inspirat, vremea a fost superbă, Chris Pfeiffer a făcut un show pe care până și el l-a descris ca fiind foarte bun (Chris este un perfecționist înrăit), Alex Nicolau ne-a domonstrat că răul de înalțime nu are nicio legătură cu salturile cu parașuta, iar peisajele din împrejurimile Zărneștiului nu mai au nevoie de nicio prezentare. Iar cei de la BMW Motorrad au anunțat că acesta este doar începutul…

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account