Gerovital
Gerovital
Gerovital

Rechemare în service pentru BMW Seria 7

rechemare în service pentru BMW Seria 7

O rechemare în service pentru BMW Seria 7 a fost anunțată de divizia Nord Americană a producătorului pentru o problemă legată de posibila nedeclașare a airbag-urilor.

Rechemările în service nu sunt o chestie chiar atât de rară, dar cu toate acestea sunt lucruri pe care orice producător auto vrea să le evite. Cu atât mai mult atunci când modelul afectat este chiar vârful de gamă și mai ales atunci când problema ține de siguranța celor de la bord. În cazul de față, o rechemare în service pentru BMW Seria 7 a fost emisă și afectează modelele produse între 1 iulie și 11 decembrie 2015, numărul total de unități fiind de 6.1110.

Versiunile afectate de această rechemare în service pentru BMW Seria 7 sunt 740Li, 750Li și 750Li xDrive. Pe scurt, se pare că modulul electronic de comandă a airbag-urilor se resetează ocazional din cauza unui scurtcircuit. Acest scurtcircuit este cauza de reziduuri metalice rămase în urmă în procesul de fabricație. Consecințele pot fi destul de grave, dar pentru ca ele să aibă loc ar trebui ca cei de la bord să joace într-un fel de „Final Destination”. Practic pentru ca airbag-urile să nu se deschidă trebuie ca simultan să aibă loc o resetare a modului de comandă și un accident. Deși nu este o situație imposibilă, șansele sunt destul de mici ca ea să se întâmple. Probabil că acesta este și motivul pentru care în niciunul dintre cele 6.110 unități afectate nu a fost înregistrată nicio vătămare corporală.

rechemare în service pentru BMW Seria 7

Respectiva rechemare în service pentru BMW Seria 7 va începe pe 16 mai, iar procedura de remediere este una suportată integral de dealeri și presupune înlocuirea modului electronic de comandă al airbag-urilor. Deși nu este un caz tocmai fericit pentru BMW, producătorul se poate considera norocos pentru că nimeni nu a fost rănit. Din comunicatul emis de BMW Nord America se pare că modelele afectate au fost comercializate exclusiv în SUA.

Urmărește și testul nostru video cu noul BMW Seria 7 Sedan 750Li xDrive:

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account