BMW i3 cu facelift, surprins pe șosea pentru prima oară

BMW i3 facelift este deja testat pe șoselele din Germania, purtând camuflaj.

BMW i3 este cel mai bine vândut modele compact electric din segmentul premium, fiind comercializat în peste 60.000 de exemplare din septembrie 2013 până în noiembrie 2016. În vara anului trecut, i3 a primit și o versiune de baterie de 94 Ah, care îi crește autonomia până la 300 km. Conform BMW, “chiar şi în condiţii de utilizare zilnică, în condiţii meteorologice nefavorabile şi cu aerul condiţionat sau căldura pornite, o autonomie de 200 de kilometri se poate atinge cu o încărcare completă a acumulatorului.” BMW i3 poate fi comandat și cu baterie de 60 Ah și pentru ambele versiuni de acumulator este disponibilă opțiunea Range Extender, care include un motor termic pe benzină cu 2 cilindri menit să mențină nivelul de încărcare a bateriei.

Site-ul Bimmerpost.com a publicat primele poze spion cu varianta actualizată a lui i3 care va aduce performanțe și autonomie crescute. Informațiile neoficiale menționează că va fi introdusă și versiunea i3 S, care a deveni primul hot-hatch electric, deoarece va primi o baterie care va crește autonomia cu circa 50% și va urca puterea sistemului de propulsie de la 170 la 200 CP, ceea ce va îmbunătăți sprintul 0-100 km/h de 7,3 secunde pe care îl reușește modelul actual. De asemenea, i3 ar putea avea o gardă la sol coborâtă, suspensii mai ferme și anvelope mai late, cel puțin în versiunea S.


Estetic nu pot fi bănuite schimbări radicale, dar cert este că mici intervenții cosmetice vor avea loc la nivelul spoilerelor. În ceea ce privește interiorul, în pozele spion se poate observa un ecran de dimensiuni mai mari montat pe planșa de bord. De altfel, este de așteptat ca facelift-ul să aducă o evoluție a sistemelor de infotainment, conectivitate și asistare a condusului, având în vedere standardele la care au ajuns noile modele BMW precum Seria 5 și Seria 7.
Intrarea în producție a facelift-ului este preconizată pentru luna noiembrie a acestui an.

 

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account