Audi pregateste un concurent pentru BMW X6

Audi pregateste un concurent pentru BMW X6

In anul 2008, atunci cand BMW a lansat modelul X6 Sports Activity Coupe, constructorul bavarez a fost criticat ca isi mareste continuu gama de modele X. BMW X6 SAC a dat nastere unei noi categorii demografice de clienti, o nisa care a devenit imediat atractiva si pentru ceilalti constructori.

Modelul BMW X6 a fost prezentat ca un Sports Activity Coupe si combina atributele unui SUV (garda marita la sol, tractiune integrala, roti si jante mari) cu prestanta unui coupé (estetica indrazneata, plafon inclinat). Este usor mai lung si mai lat decat X5, dar cu toate acestea X6 e mai jos decat X5 si in el incap doar patru persoane, atribut pe care multi au inceput sa-l critice.

X6 a devenit rapid un succes pentru companie, majoritatea unitatilor fiind livrate clientilor din China, Europa de Est si orientul Mijlociu. La nivel global, compania a vandut in decembrie 2010 4.018 unitati.

Zilele trecute Audi a anuntat ca se gandeste la un concurent pentru X6. Seful de design Audi, Wolfgang Egger, a discutat cu presa despre un crossover sport care sa rivalizeze cu BMW X6. “A fost un mare succes in China, unde a devenit o a doua masina in familie, condusa de femei. Asadar, e o masina sport pentru femei.”

Potrivit lui Egger, viitorul Audi Q3 va face un pas in aceasta directie, dar concurentul din Ingolstadt ar putea merge chiar mai departe pentru a concura cu modelul BMW.

Anul trecut si Mercedes-Benz a anuntat un concurent pentru X6. Denumit GLC, crossover-ul coupe urmeaza a fi lansat undeva in 2014.

[Sursa: LeftLaneNews ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

Comentarii

©2017 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account