PREMIERĂ: BMW i4 a fost expus la Auto Shanghai 2021 cu linia de design M Sport

Gran Coupé-ul electric BMW i4 va fi oferit și cu linia de echipare M Sport, atât în China cât și în alte piețe, după cum anunță constructorul bavarez cu ocazia evenimentului Auto Shanghai 2021.

Dezvăluirea lui BMW i4, în varianta de serie cu body kit standard, a avut loc în luna martie a acestui an, în cadrul Conferinţei Anuale de Presă a BMW Group. Producția lui BMW i4 urmează să înceapă la uzina BMW Group din München în 2021. Iar BMW a confirmat că divizia BMW M GmbH pregătește și o versiune M Performance a Gran Coupé-ului. Modelul BMW i4 M Performance va deveni astfel primul automobil cu propulsie 100% electrică preparat de divizia BMW M GmbH.

Este de așteptat ca versiunea M Performance să se distingă prin reglaje speciale ale ținutei de drum, dar și prin body kit-ul cu aspect sportiv. Iar linia de echipare M Sport prezentată la Auto Shanghai 2021 ne oferă un reper stilistic, deși modelul M Performance va avea probabil și elemente sau detalii distincte.

Linia de design M Sport se remarcă prin decupajul spoilerului frontal și al părților de culoare negru lucios, care acoperă o suprafață mai mare și din spoilerul posterior. Se observă și cele două lamele suplimentare la nivelul fantelor de aer care se află pe aripile laterale din față. În plus, designul jantelor lui i4 M Sport este diferit de cel al jantelor aerodinamice purtate de modelul i4 prezentat în martie 2021.

În galeria foto de mai jos puteți vedea modelul de serie BMW i4, cu linia de design standard:

De asemenea, BMW a confirmat că i4 va fi propus cu o gamă de propulsii electrice, a căror putere va ajunge până la 390 kW/530 CP, ceea ce îi permite sprinturi 0-100 km/h realizate în aproximativ 4 secunde.
Încă nu este precizată capacitatea exactă a bateriilor pentru versiunile de propulsie ale lui i4, dar constructorul spune că autonomiile acestora vor fi de până la 590 km (WLTP).

Rămâne de văzut dacă vor fi oferite configurații doar cu tracțiune spate sau și cu tracțiune integrală. Până acum, BMW a menționat că i4 va avea suspensii cu tehnologie de amortizare specifică, menită să reducă mișcările de cabrare ale caroseriei în momentul demarajului. Totodată, pentru tracțiune optimă și stabilitate în linie dreaptă, BMW i4 este echipat și cu sistemul de control al patinării roţilor faţă (ARB), de care beneficiază și BMW iX3 și BMW i3. Acest sistem antipatinare este eficient și pe suprafeţele alunecoase ale drumului, după cum se subliniază în comunicatul de presă.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account