BMW iX1 ar putea completa gama de crossovere electrice din 2023

BMW iX1 s-ar putea alătura modelelor SUV/crossover electrice BMW iX3 și BMW iNEXT. Informația este anunțată de bmwblog.com și automobilemag.com, ale căror surse preconizează că iX1 va fi construit pe baza unui crossover viitor, cu tracțiune față și nume de cod U11.

Cel mai plauzibil este ca iX1 să reprezinte versiunea electrică a celei de a treia generații BMW X1. Aceeași corelare este deja făcută de BMW între noul X3 și iX3.

BMW iX1 va fi primul SUV compact cu propulsie pur electrică oferit de marca bavareză, așadar se va adresa unui segment de piață care generează cifre de vânzări mari. Conform automobilemag.com, iX1 va fi oferit cu versiuni de baterii de 38 kWh și 75 kWh, despre care se preconizează că vor oferi autonomii de 185, respectiv 305 km. Totuși, ținând cont de evoluția rapidă a capacității bateriilor din industria auto, putem spera și la autonomii mai generoase decât cele prefigurate la acest moment.

Vom avea confirmarea acestor date în 2022, când automobilemag.com preconizează lansarea lui BMW iX1, sau cel târziu în 2023, după cum precizează bmwblog.com.

automobilemag.com completează descrierea viitorului model spunând că este posibil ca interiorul lui BMW iX1 să fie ultra-minimalist, având un ecran multifuncțional curbat de mari dimensiuni ca element central. De asemenea, este de așteptat ca BMW să folosească numeroase materiale prietenoase cu mediul. Dacă ne ghidăm după această descriere, putem face o corelație cu designul prefigurat de conceptul BMW iNEXT, care va deveni model de serie în 2021.

În ceea ce privește următoarea generație BMW X1, pe baza căreia va fi construit BMW iX1, este de așteptat ca acesta să fie propus și cu motorizare plug-in hybrid.

BMW Motorrad

Comentarii

©2019 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account