ZVON: Gran Coupe-ul electric BMW i4 va fi oferit cu trei variante de putere

Site-urile BMWBlog.com și Bimmerpost.com oferă noi informații despre posibilele variante de putere pe care le va livra propulsia electrică a modelului BMW i4.

Până acum BMW a comunicat faptul că propulsia electrică dezvoltată pentru i4 poate produce până la 530 CP, ceea ce îi permite gran coupe-ului să sprinteze de la 0 la 100 km/h în circa 4 secunde și să atingă 200 km/h. Din informațiile preliminare furnizate de constructorul german mai știm că bateria lui i4 cântărește 550 kg și are o capacitate de aproximativ 80 kWh, fiind capabilă să asigure o autonomie de până la 600 km (WLTP).

De asemenea, Markus Flasch, CEO-ul diviziei BMW M, a confirmat pentru site-ul Caradvice.com.au că BMW i4 va fi oferit într-o versiune M Performance: “Anul viitor vom lansa prima mașină M electrică în segmentul de performanță, pe baza lui i4. Apoi, lucrăm la mașini performanță și performanță înaltă cu electrificare hibridă, dar este prea devreme să dezvălui care dintre ele va fi.” – a spus Markus Flasch.

Acum aflăm de la site-ul Bimmerpost.com că producția lui BMW i4 va încep în noiembrie 2021. Din informațiile aflate de Bimmerpost.com se pare că modelul electric va fi propus în variantele denumite i440, cu tracțiune la puntea spate, și i4 M50 xDrive, care va avea tracțiune integrală. Dar se menționează că este posibil și un model denumit i435. Bimmerpost.com precizează că i4 M50 xDrive va avea un look tipic M Performance și va fi animat de două motoare electrice, spre deosebire de i440, care va avea doar un motor electric. i4 M50 xDrive va avea body kit M, frâne mai mari, suspensii adaptive, eleron și jante între 18 și 20 de inch. Dar se pare că toate acestea vor fi propuse opțional și pentru i440.

Site-ul Bimmerpost.com încă nu a aflat cifre despre puterile dezvoltate de acest modele. Însă avem indicii din partea BMWBlog.com, care ne spune că  modelul de bază i435 va produce aproximativ 280 CP, având un singur motor electric și tracțiune spate. Despre i440 se estimează că va dezvolta 330 CP, dar e posibil să aibă și o funcție de boost, care să livreze un surplus de putere pe un interval de timp scurt. Conform BMWBlog.com, această funcție de boost s-ar putea regăsi și la modelul de top i4 M50, care va beneficia și de calibrările diviziei BMW M. Interesant este că informațiile raportate de BMWBlog.com preconizează o putere de bază de 450-460 de cai pentru modelul i4 M50 xDrive, ceea ce ar fi considerabil sub cei 530 CP menționați oficial de BMW.

În pozele care ilustrează acest articol este prezentat BMW Concept i4, care prefigurează designul modelului i4 de serie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account