BMW Group rămâne principala companie auto premium din lume şi în 2018

BMW Group a reuşit al optulea an consecutiv de vânzări record, cu un total de 2.490.664 (+1,1%) de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce livrate global în 2018. Cele mai bune date din istorie au fost obţinute atât de BMW, cât şi de Rolls-Royce, în timp ce portofoliul de automobile BMW şi MINI electrificate al companiei a înregistrat creştere de 38,4% în comparaţie cu anul precedent. Acest rezultat al vânzărilor reconfirmă poziţia BMW Group de principal constructor de automobile premium la nivel global.

Previziune pozitivă pentru 2019: se aşteptă o creştere a vânzărilor
Privind în perspectivă spre următoarele 12 luni, BMW Group crede că actuala ofensivă de modele va avea ca rezultat o creştere continuă a vânzărilor. „În timp ce ne aşteptăm la condiţii de piaţă care să rămână dificile în acest an, noile modele precum BMW X7 sau a şaptea generaţie BMW Seria 3, combinate cu o preocupare mai mare pentru clienţii noştri şi nevoile lor, înseamnă că noi, la BMW Group, ne vom continua drumul de succes. Ne aşteptăm la o creştere uşoară a vânzărilor în 2019, în timp ce ne menţinem accentul clar pe profitabilitate”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi brand BMW. 

Rezultat-record pentru BMW în 2018: creştere condusă de modelele X şi BMW Seria 5
2018 a consemnat cel mai bun rezultat de vânzări din întreaga istorie a mărcii BMW, cu un total de 2.125.026 (+1,8%) de automobile livrate pe mapamond. Cei mai importanţi vectori de creştere a mărcii au fost modelele BMW X: datorită introducerii BMW X2 la începutul anului 2018 şi extinderii producţiei BMW X3 în China şi Africa de Sud, alături de SUA, vânzările totale ale familiei BMW X au crescut cu 12,1%, la 792.590 de unităţi. Aceasta înseamnă că aceste modele SAV premium reprezintă 37,3% din totalul vânzărilor BMW în 2018 (33,8% în 2017). Un alt vector semnificativ de creştere pentru marcă a fost BMW Seria 5, care a fost disponibil integral pe toate pieţele în 2018. Vânzările celui mai popular sedan business premium din lume au crescut cu 12,7% în 2018, totalul livrărilor către clienţii de pe mapamond fiind de 328.997 de unităţi.

„Suntem mândri că am reuşit cel mai bun rezultat de vânzări din istorie, în ciuda unui număr de schimbări importante de model şi a dificultăţilor continue semnificative de pe mai multe pieţe”, a comentat Pieter Nota. „2018 a adus introducerea mai multor modele noi interesante, inclusiv BMW X2 şi BMW Seria 8, precum şi lansarea noilor generaţii BMW X4 şi BMW X5 şi a mult aşteptatului BMW Z4. Sunt încrezător că momentul generat de aceste modele noi va continua şi în 2019”, a continuat Nota.

Obiectiv îndeplinit: peste 140.000 de automobile electrificate livrate în 2018
Gama largă de automobile electrificate BMW Group (electrice şi hibride plug-in) continuă să atragă un număr tot mai mare de clienţi, confirmând rolul de lider al companiei în mobilitatea electrică premium. În total, 142.617 automobile BMW şi MINI electrificate au fost vândute în lume în 2018, o creştere de 38,4% faţă de anul anterior. Modelul plug-in hybrid BMW 530e a fost cel mai bine vândut automobil electrificat al companiei în 2018. În total, în lume s-au vândut 40.260 de unităţi, reprezentând 12,2% din vânzările BMW Seria 5 Sedan globale. De asemenea, a fost cel mai bine vândut automobil plug-in hybrid în segmentul superior al anului în SUA. MINI Countryman Cooper S E ALL4 a fost livrat către 13.219 clienţi de pe mapamond, reprezentând 13,3% din totalul vânzărilor MINI Countryman. 2018 a fost al cincilea an consecutiv de creştere a vânzărilor BMW i3. Introducerea unei baterii noi, mai puternică, a ajutat creşterea vânzărilor i3 cu 10,6% în 2018, la un total de 34.829 de livrări în lume.

De la lansarea modelului BMW i3 în 2013, compania a crescut semnificativ atât portofoliul său electrificat, cât şi vânzările acestor produse inovatoare. „Suntem încântaţi că am depăşit în mod clar obiectivul nostru declarat de a vinde 140.000 de automobile electrificate în 2018 şi credem că, până la sfârşitul anului 2019, pe şosele vor fi o jumătate de milion de automobile electrificate ale BMW Group. Până în 2025, BMW Group va avea cel puţin 25 de automobile electrificate în portofoliul de modele, dintre care 12 vor fi complet electrice”, a comentat Pieter Nota.

Creştere puternică la BMW M GmbH: obiectivul depăşit cu doi ani mai devreme
Automobilele de performanţă de la BMW M GmbH au înregistrat şi ele un nou record de vânzări, cu peste 100.000 (102.780 / +27,2%) de unităţi ce au ajuns în 2018 la clienţi de pe mapamond, ceea ce înseamnă că reperul ambiţios a fost atins cu doi ani înainte de termen. Principalii vectori de creştere au fost BMW X3 M40i (19.670), BMW M2 (13.731) şi BMW M5 (7.823).

Povestea MINI electrizantă continuă
În 2018, livrările automobilelor MINI au scăzut cu 2,8% (361.531) comparativ cu vânzările-record înregistrate în 2017. 2019 se anunţă un an interesant pentru marcă, iar MINI Electric va avea prima apariţie spre sfârşitul anului. „În ciuda condiţiilor de piaţă dificile, MINI este un brand care continuă să-şi entuziasmeze şi să-şi atragă clienţii; sunt convins că introducerea MINI Electric va genera şi mai mult de entuziasm”, a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie BMW AG şi responsabil pentru MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad.

Realizare-record: cel mai bun rezultat din istoria Rolls-Royce Motor Cars
În 2018, Rolls-Royce Motor Cars a realizat vânzări anuale de 4.107 de unităţi (+22,2%), cea mai mare din istoria de 115 ani a mărcii. America şi-a menţinut poziţia de cea mai importantă piaţă a companiei, în timp ce vânzările în toate regiunile au crescut de la un an la altul. „Cererea clienţilor pentru toate familiile modelului a rămas ridicată, Phantom fiind un vector major de creştere, iar Ghost modelul cel mai bine vândut”, a comentat Peter Schwarzenbauer. „De asemenea, suntem încântaţi de reacţia excepţională generată de Cullinan, primele exemplare fiind livrate clienţilor la timp pentru Crăciun, iar lista de comenzi este una substanţială, până în al treilea trimestru al acestui an”, a continuat Schwarzenbauer. 2018 a înregistrat, de asemenea, valori-record pentru comenzile Bespoke, consolidând mai mult poziţia Rolls-Royce de adevărată „Casă de Lux”.

Opt în linie: BMW Motorrad atinge un nou record de vânzări
BMW Motorrad a obţinut al optulea an-record consecutiv, fiind livrate clienţilor mai multe motociclete şi maxiscutere decât în orice alt an. Vânzările din întreaga gamă au crescut cu 0,9%, la un total de 165.566 de unităţi livrate în întreaga lume. „2018 a fost un an important pentru BMW Motorrad, cu un total de noua modele emoţionale şi inovatoare care au intrat în producţie”, a spus Peter Schwarzenbauer. „Introducerea a numeroase modele noi a fost o provocare, dar una pe care suntem mândri că am depăşit-o, aşa cum dovedeşte acest nou record de vânzări. Sunt sigur că vom reuşi să continuăm acest succes şi în 2019 „, a concluzionat Schwarzenbauer.

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe
„În acest an, multe dintre pieţele noastre cele mai importante au înregistrat importante dificultăţi politice sau economice. Cu toate acestea, BMW Group continuă să prioritizeze profitul înaintea volumului, în timp ce ne străduim să obţinem vânzări echilibrate în întreaga lume „, a spus Pieter Nota.

Asia a adus o mare parte din creşterea vânzărilor companiei în 2018, China continentală înregistrând o evoluţie solidă datorită, în parte, disponibilităţii complete a BMW Seria 5 şi popularităţii BMW Seria 1 Sedan, model produs local. În acelaşi timp, America a contribuit şi ea la creşterea totală a vânzărilor BMW Group, BMW fiind singurul producător premium consacrat care a obţinut o creştere a vânzărilor în SUA în 2018. Incertitudinea politică şi economică pe mai multe pieţe înseamnă că vânzările totale BMW şi MINI din Europa sunt la acelaşi nivel ca şi anul trecut. BMW Group a fost primul producător premium din Marea Britanie, unde compania şi-a mărit şi cota de piaţă. Creştere a cotei de piaţă a fost realizată şi în Germania, unde vânzările totale BMW & MINI în 2018 au fost mai mari decât în anul precedent.

Previziuni de vânzări pentru 2019
BMW Group se aşteaptă să înregistreze o uşoară creştere a vânzărilor la nivel mondial în 2019, estimată până la 5%. Se aşteaptă ca mediul economic bun în general şi previziunile pozitive pentru segmentul premium, în combinaţie cu noile noastre modele – în special portofoliul actualizat şi extins al familiei X -, să sprijine creşterea vânzărilor în 2019. Cu toate acestea, se aşteaptă ca circumstanţele politice şi economice să rămână volatile, care ar putea avea un impact asupra pieţei auto.

În China continentală, BMW Group se aşteaptă la o creştere solidă a vânzărilor în 2019. În timp ce piaţa chineză s-a normalizat, se aşteaptă ca segmentul premium să prezinte un bun potenţial de creştere. Automobilele BMW fabricate local vor fi principalii factori de creştere, în special BMW X3, care va fi disponibil în întregime în 2019, după ce a început producţia în China în iunie 2018.

În Europa, BMW Group anticipează o uşoară creştere a vânzărilor în 2019, deşi, în funcţie de evoluţia economică din regiune, nu putem exclude posibilitatea ca volumul vânzărilor să rămână la nivelul anului trecut.

Deşi piaţa globală a automobilelor din SUA pare să fi atins un maxim, previziunile pentru segmentul premium arată potenţial de creştere pentru anul 2019. Având în vedere perspectivele pozitive atât pentru piaţa de maşini premium, cât şi pentru economia globală, BMW Group se aşteaptă să obţină o uşoară creştere a vânzărilor, determinată în mare măsură de reînnoirea portofoliului SUV.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account