BMW Seria 5 vs Audi A6: ce să fie oare?

BMW Seria 5 vs Audi A6

BMW Seria 5 vs Audi A6 este un comparativ foto care își propune să analizeze cele două modele prin prisma performanțelor dinamice, a prețurilor de achiziție, dar și a opționalelor și a echipamentelor standard.

Noul BMW Seria 5 și-a propus să devină lider în segmentul său de piață, însă misiunea aceasta nu e tocmai una ușoară. În primul rând, rivalii săi, nu sunt deloc de neglijat, iar Audi A6 pare să fie cel mai înverșunat dintre ei. Deși, nici Mercedes-Benz Clasa E nu e departe, iar modele precum Jaguar XF sau Volvo S90 nu sunt de ignorat. Totuși, începem această serie cu materialul BMW Seria 5 vs Audi A6.

BMW Seria 5 vs Audi A6: prețuri și performanțe dinamice

Pentru început vom pune în balanță două motorizări diesel, ambele de 3,0 litri, și ambele echipate cu sisteme de tracțiune integrală și cutii de viteze automate. Astfel, BMW Seria 5 Sedan 530d xDrive pus față-n față cu Audi A6 3.0 TDI quattro se traduce într-o luptă interesantă, pentru datele sunt foarte apropiate. Cu 265 de cai-putere la 4.000 de rotații pe minut și cu un moment motor de 620 Nm disponibil înre 2.000 și 2.500 de rotații pe minut, BMW 530d xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde și are o viteză maximă de 250 km/h. În același timp, Audi A6 3.0 TDI quattro dezvoltă 272 de cai-putere la 3.500 de rotații pe minut și un cuplu de 580 Nm disponibil însă de la 1.250 de rotații pe minut și până la 3.250 rpm. Astfel, A6 3.0 TDI quattro are un sprint de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și o viteză maximă de 250 km/h. Practic, A6-le este cu doar 0,1 secunde mai lent decât 5-ul în cazul sprintului 0-100 km/h.

Pe hârtie, diferențele sunt minore în cazul performanțelor dinamice, însă cele două modele au la bază concepte diferite. În timp ce Seria 5 are un motor cu șase cilindri în linie, A6 are sub capotă un V6. Transmisia automată care echipează BMW-ul are opt trepte, în timp ce Audi oferă „doar” șapte trepte pentru A6. Oricum, performanțele dinamice, teoretice, nu pot da un învingător.

BMW Seria 5 vs Audi A6

Asemănările dintre cele două modele continuă și atunci când ne uităm pe listele de preț. BMW 530d xDrive are un preț de pornire, pe site-ul www.bmw.ro, de 61.821 de euro, cu TVA inclus. Audi oferă pentru A6 mai multe versiuni de motorizare de 3,0 litri. Poți alege între un 3.0 TDI de 218 CP cu tracțiune față, între un 3.0 TDI quattro dar tot de 218 CP și între versiunea aleasă de noi, adică un 3.0 TDI quattro de 272 CP. Pentru această din urmă versiune, prețul de pornire, conform site-ului www.audi.ro, este de 60.979 de euro, cu TVA inclus. Practic, diferența dintre cele două modele este numai 842 de euro. Din nou, nici prețul nu poate influența decizia de cumpărare semnificativ.

BMW Seria 5 vs Audi A6: dotări standard și echipamente opționale

Atunci când achiziționezi o mașină din acest segment te aștepți la o gamă cât mai bogată de dotări incluse în echiparea standard și, din fericire, nici Audi, nici BMW nu dezamăgesc la acest capitol. De exemplu, Audi A6 este echipat în standard cu sistemul Audi drive select pentru a selecta modul de condus preferat. Farurile Xenon cu tehnologie LED a luminilor de zi, stopurile cu tehnologie LED, scaunele față cu reglaj parțial electric și încălzite, volanul multifuncțional îmbrăcat în piele cu padele pentru schimbarea treptelor sau sistemul Audi sound system sunt alte dotări standard. În plus, A6 vine echipat în standard și cu display-ul MMI plus, adică un display central de 6,5 inch.

BMW Seria 5 vs Audi A6De cealaltă parte, Seria 5 are în standard climatizare automată pe două zone, faruri cu tehnologie LED – A6 are în standard doar faruri Xenon -, pilot automat cu funcție de frânare, asistent pentru faza lungă, scaune față reglabile parțial electric, dar și sistem de navigație. Plus multe, multe altele. Privind listele de prețuri și cele ale dotărilor standard, pot spune că Seria 5 iese în avantaj la acest capitol, fiind din start mașina mai bine echipată. Cât privește dotările opționale pentru cele două modele, fiecare dintre ele vine cu o listă extrem de lungă și, uneori, extrem de costisitoare. Dar nici aici diferențele nu sunt majoare, ambele oferindu-ți practic aceleași sisteme, sub nume diferite.

BMW Seria 5 vs Audi A6: concluzie

Este clar că cele două modele sunt foarte apropiate din punctul de vedere al performanțelor dinamice. La fel de apropiate sunt și când vine vorba despre prețuri de achiziție sau prețuri ale echipamentelor opționale. Singura diferență palpabilă apare în cazul echipării standard, acolo unde Seria 5 se detașează puțin. Pe de altă parte, cele două mașini au viziuni diferite aspura acestui segment, iar acest lucru este evident atunci când privește cele două interioare. În timp ce Audi A6 îți furnizează un interior avangardist, Seria 5 rămâne un clasic, care reușește să ascundă arsenalul de tehnologie printr-o interfață intuitivă. În același timp, din experiență proprie, Seria 5 este mașina pe care vrei să o conduci mai mult și care îți oferă fără îndoială un plus de sportivitate. De cealaltă parte, A6 este mai „domol”. Oricum ar fi, alegerea în acest segment este una subiectivă, așa că nu poți lua o decizie decât după ce le vei conduce pe ambele.

BMW Seria 5 vs Audi A6Dacă ești deja hotărât însă, lasă-ne un comentariu mai jos și spune-ne pentru care dintre cele două modele ai opta: BMW Seria 5 sau Audi A6?

Descoperă colecția de lifestyle BMW Motorsport și aleg-ți accesoriul potrivit:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account