Bornă importantă pentru BMW i3 – 100.000 de unități produse

La doar patru ani de la debutul în producție, BMW i3 atinge deja prima bornă istorică pentru brandul BMW i – 100.000 de unități produse la uzina din Leipzig.

Momentul aniversar pentru pionierul BMW i este cu atât mai important având în vedere faptul că BMW i3 a reușit atingerea acestui prag aniversar la puțină vreme după lansarea facelift-ului. Practic, BMW i3 se bucură de un debut excelent pe piața automobilelor electrificate, reușind să convingă 100.000 de clienți în ciuda statutului său de pionier în acest segment.

Toate aceste rezultate vin în urma unei investiții de 400 de milioane de euro la uzina din Leipzig, precum și angajarea a 800 de oameni pentru producția dedicată brandului BMW i. Zilnic, pe poarta uzinei germane ies nu mai puțin de 120 de unități BMW i3, volumul anual în 2016 fiind de 26,631 unități. Producţia la Leipzig presupune și realizarea de componente din fibră de carbon sau din plastic vopsit pentru panourile exterioare ale caroseriei, nu doar linia de asamblare pentru modelele BMW i.

În aceeași uzină de la Leipzig este produs și modelul i8, asamblarea acestuia începând în mai 2014. În 2016 au fost livrate nu mai puțin de 2.783 de unități BMW i8, capacitatea de producție pentru acest model fiind de 8-10 unități pe zi. În 2018 brandul BMW i va primi un nou membru – BMW i8 Roadster, așteptat cu sufletul la gură de fanii design-ului avantgardist.

Odată cu aniversarea celor 100.000 de unități BMW i3, oficialii BMW Group au mai prezentat un concept inovator de sustenabilitate al acestui brand – Battery2ndLife.

Practic, BMW Group reutilizează bateriile de înaltă tensiune disponibile pe BMW i3 pentru a construi un spațiu de stocare al energiei în perimetrul fabricii din Leipzig. Astfel, brandul BMW i demonstrează încă o dată focusul pe sustenabilitate și utilizarea inteligentă a resurselor pentru a obține rezultate maxime. Unitatea de stocare are un volum de 700 de baterii de înaltă tensiune, dar având în vedere că majoritatea modelelor BMW i3 produse până acum nu și-au depășit ciclul de viață și sunt încă pe străzi, doar 500 de baterii sunt înglobate în sistem. Aceasta unitate este conectată atât la principalele surse de energie electrică din perimetrul uzinei, cât și la rețeaua principală de furnizare a energiei electrice.

Facts:

  • Unitatea de stocare este scalabilă, ea fiind gândită să fie doar o temelie pentru extinderea acestui proiect
  • Dincolo de obiectivele de volum, unitatea de stocare este deja adaptată pentru a putea acomoda și următoarele generații de baterii, aflate în acest moment în stadii de dezvoltare
  • Capacitatea celor 700 de baterii poate asigura unui BMW i3 o autonomie de 100.000 km
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account