BMW Group se implică activ în Iniţiativa de Exploatare Responsabilă a Cuprului

BMW Group şi compania chiliană de exploatare a cuprului Codelco au semnat un acord de cooperare privind furnizarea sustenabilă şi transparentă de cupru. De la extracţia metalului până la folosirea în automobile, Codelco şi BMW Group vor forma punctul de pornire şi de final în lanţul de aprovizionare cu cupru şi, astfel, vor crea premisele pentru noile standarde în prelucrarea sustenabilă a cuprului.

„Cuprul este şi rămâne o materie primă foarte importantă în industria automobilelor. Prin urmare, suntem foarte bucuroşi să avem ocazia, împreună cu Codelco, de a susţine standardele de dezvoltare durabilă în lanţul de aprovizionare cu cupru. Din punctul de vedere al BMW Group, aceasta este un nou punct de reper semnificativ în strategia noastră de dezvoltare durabilă în lanţul de aprovizionare „, spune Thomas Thym, director BMW Group pentru Strategie, Achiziţii şi Reţea de Furnizori.

„Apreciem importanţa colaborării cu lanţul valoric al BMW Group şi credem că acest acord va fi un vector puternic pentru Codelco şi industria minieră pentru a continua consolidarea astfel încât licenţa sociale să funcţioneze. Este o sursă de inspiraţie pentru a avansa spre un viitor în care produsele noastre vor fi apreciate nu numai pentru calităţile lor minerale intrinseci, ci şi pentru un proces de producţie care promovează, printre altele, protecţia mediului, egalitatea de gen, generarea de valori comune, practici etice de afaceri, transparenţă, corectitudine şi crearea de locuri de muncă locale”, spune Patricio Chávez, vicepreşedinte Codelco pentru Corporate Affairs şi Dezvoltare Durabilă.

Obiectivul Iniţiativei de Exploatare Responsabilă a Cuprului este de a realiza un angajament pentru responsabilitatea ecologică şi socială în industria cuprului. Alte obiective ale cooperării sunt dezvoltarea indicatorilor principali, care măsoară progresele înregistrate în activităţile de dezvoltare durabilă, precum şi o colaborare productivă cu părţile interesate – inclusiv organizaţiile nonguvernamentale (ONG) şi autorităţile de reglementare. În acest fel, încrederea în produsele noastre din cupru este consolidată.

În acord, Codelco îşi confirmă poziţia de lider în introducerea Iniţiativei de Exploatare Responsabilă a Cuprului, conform instrucţiunilor ISEAL. Acestea includ promovarea şi coordonarea industriei globale de cupru (de la industria minieră până la fabricare şi prelucrare), precum şi a altor părţi interesate precum asociaţii, organizaţii nonguvernamentale, producători şi utilizatori finali în Iniţiativa de Exploatare Responsabilă a Cuprului. În cadrul Iniţiativei de Exploatare Responsabilă a Cuprului, Codelco se va asigura că standardele şi instrumentele dezvoltate îndeplinesc cerinţele utilizatorilor finali şi ale BMW Group.

În 2017, BMW Group a achiziţionat 42.000 de tone de cupru cu o valoare de peste 200 de milioane de euro. Fiind unul dintre cei mai importanţi producători de automobile electrice din lume, BMW Group va oferi 25 de modele electrificate în 2025. Cererea de cupru a companiei va creşte până cu 20.000 de tone până la acel moment. Prin urmare, cuprul va juca un rol şi mai mare în viitor. Prin urmare, este extrem de important ca BMW Group să asigure un lanţ de aprovizionare sustenabil pentru mobilitatea electrică, inclusiv materiile prime.

BMW Group are o preocupare atentă pentru protecţia mediului dincolo de procesele proprii de producţie şi urmăreşte şi relaţia cu furnizorii. Eforturile pentru o dezvoltare durabilă urmărind produsul pe tot ciclul de viaţă – de la producţie, la utilizare şi în ginal reciclare, au fost apreciate de organizaţii independente unde BMW Group se bucură de o recunoaştere ca lider în ceea ce priveşte sustenabilitatea. Este al doilea anunţ important de acest gen din ultima perioadă după un demers similar în ceea ce priveşte Cobaltul.

Pentru BMW Group, înfiinţarea Iniţiativei de Exploatare Responsabilă a Cuprului este un pas spre transparenţa lanţului de aprovizionare: BMW Group este membru fondator al Iniţiativei pentru Managementul Aluminiului, susţinător al Iniţiativei de Exploatare Responsabilă a Oţelului şi membru al Iniţiativei de Exploatare Responsabilă a Cobaltului.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account