[VIDEO] Noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer au primit maximul de 5 stele la testele de siguranță Euro NCAP

Experţii independenţi în siguranţă ai institutului european pentru protecţia consumatorilor Euro NCAP au acordat atât modelului Sports Activity Vehicle BMW X1, cât şi modelului polivalent modern din segmentul compact premium, BMW Seria 2 Active Tourer, cel mai înalt calificativ, cinci stele. În cadrul procedurii de testare, ambele automobile au impresionat prin protecţia remarcabilă a ocupanţilor în coliziuni de diferite tipuri, protecţia eficientă pentru pietoni şi biciclişti şi sisteme eficiente de evitare a accidentelor.

Sisteme inteligente pentru evitarea și atenuarea coliziunilor

Echiparea standard extinsă cu sisteme de asistare a condusului relevante pentru siguranţă a contribuit decisiv la calificativul de 5 stele. Mai presus de toate, cea mai recentă generaţie de avertizare la coliziune frontală cu funcţie de frânare oferă un plus suplimentar de siguranţă în traficul urban. Acum poate detecta şi pietonii şi bicicliştii care se apropie paralel cu banda din spate sau din faţă atunci când conducătorul modelului BMW virează la dreapta, interecându-se cu direcţia lor de deplasare. Suplimentar, sistemul detectează şi avertizează cu privire la traficul paralel, în intersecţii, la virajele de stânga. Toate sistemele de asistare a condusului utilizate la noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer sunt printre cele mai bune de pe piaţă şi i-au impresionat pe experţii în siguranţă Euro NCAP prin gama lor de funcţii şi nivelul fiabil de răspuns.

Siguranța pasivă

Noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer au convins experţii prin sistemele lor inovatoare în domeniul siguranţei pasive. Ambele modele sunt dotate standard cu un airbag central între scaunele conducătorului şi pasagerului din faţă. Acest sistem, utilizat pentru prima dată la modelele BMW din segmentul compact, a fost evaluat ca fiind extrem de eficient în cadrul testului. Este cea mai recentă componentă a conceptului integrat de siguranţă BMW, care evoluează în mod constant şi care, pe lângă structurile de susţinere foarte rezistente şi traseele de deformare proiectate cu precizie, include şi o combinaţie specifică modelului de sisteme de reţinere coordonate precis.

Protecție bună în timpul coliziunilor

În diferite teste de coliziune, acest concept integrat de siguranţă a dovedit că garantează un nivel ridicat de protecţie împotriva rănilor în orice moment la ambele modele, indiferent de dimensiunea şi poziţia pe scaun a ocupanţilor. Atât pe scaunele din faţă, cât şi pe cele din spate, tetierele şi scaunele noilor BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer protejează eficient împotriva leziunilor cervicale care pot fi declanşate de o coliziune din spate, conform Euro NCAP. În plus, experţii de testare au evidenţiat dotarea standard de care dispun ambele modele cu apel de urgenţă inteligent şi sistem de frânare de urgenţă pentru evitarea coliziunilor secundare.

Pentru a reduce riscul de rănire a pietonilor şi a bicicliştilor, noile BMW X1 şi BMW Seria 2 Active Tourer au capote active pentru compartimentul motorului. În cazul unui impact, capota compartimentului motor este ridicată cu ajutorul unor actuatoare pirotehnice pentru a crea un spaţiu suplimentar de deformare între aceasta şi componentele dure de dedesubt. Sistemul s-a dovedit a fi fiabil şi eficient la viteze diferite în testul de siguranţă Euro NCAP.

 

În clipurile video de mai jos vă prezentăm designul, motorizările și prețurile din România ale noului BMW X1.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account