[P] Ce înseamnă lifetime fill pentru cutiile automate?

lifetime fill

Transmisia automată a mașinii tale funcționează cu ajutorul uleiului de transmisie. Și, la fel ca orice alt ulei utilizat pentru mașină, și cel al transmisiei trebuie schimbat la intervale regulate.

De cele mai multe ori, termenul “lifetime fill” lasă impresia că transmisia automată nu are nevoie de întreținere sau de schimbarea uleiului pe durata de exploatare a mașinii. Totuși, sintagma “lifetime fill” face referire la un interval de service specific, dar care de multe ori nu este menționat clar de producător. Așadar, “lifetime fill” este un interval asociat cu durata de viață sau de exploatare a transmisiei automate în condiții normale de mers și funcționare.

La fel ca orice alt ulei din mașină, și cel al transmisiei automate se degradează în timp, pierzându-și o parte din proprietăți. Expunerea la temperaturi înalte, oxidarea sau degradarea chimică sunt doar o parte din procesele care afectează și alterează proprietățile uleiului. Odată cu aceste procese, componentele transmisiei automate intră în contact cu depunerile rezultate în urma uzurii normale. Motoarele moderne au capacități cilindrice mai mici, dar oferă performanțe dinamice ridicate. În condițiile unei utilizări preponderende în trafic aglomerat, cu opriri și porniri dese, uleiul transmisiei automate este expus la temperaturi ridicate, fapt ce favorizează degradarea mai rapidă. Un alt exemplu negativ este rularea pe distanțe lungi, constant, la viteze și turații mari, pe autostradă.

Adesea, simptomele funcționării defectoase ale transmisiei automate sunt cauzate de deterioarea uleiului de transmisie și, mai ales, de schimbarea vâscozității acestuia. Printre primele probleme sesizate se numără zgomote sau șocuri anormare în timpul schimbării treptelor sau la trecerea din Park în Drive. În timp, aceste probleme aparent minore duc la uzura prematură a componentelor mecanice, prin depunerea particulelor metalice suspendate în ulei. Evident, pe măsură ce problemele se agravează, costurile reparației pot deveni destul de costisitoare.

Motul EVO este un concept unic, regăsit într-o rețea cuprinzătoare de ateliere specializate, care înlesnește schimbul uleiului pentru cutiile automate. Harta interactivă cu partenerii autorizați Motul EVO este disponibilă aici: Hartă Interactivă Motul EVO.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account