BMW scrie un nou capitol la povestea Efficient Dynamics

Prin introducerea pachetului de tehnologii Efficient Dynamics în 2007, BMW Group a creat un concept care rămâne şi în prezent fără rival în industria auto.

Este centrat pe reducerea constantă a consumului de combustibil  – şi, prin urmare, a emisiilor CO2 – pe de-o parte, în timp ce pe de altă parte se asigură mai multe pefromanţe dinamice. Soluţii precum reducerea masei automobilului sau Brake Energy Regeneration (cu decuplarea aletrnatorului pe acceleraţie) sunt soluţii evidente pentru ambele obiective care par de diametral opuse. O altă particularitate a programului a fost lansarea lui pe cel mai accesibil model din gamă – BMW Seria 1 şi implimentarea consecventă la nivelul întregii game BMW Group.

Prin urmare, BMW Efficient Dynamics este acum definitoriu pentru toate modelele BMW şi unul dintre motivele principale pentru care BMW Group va putea să îndeplinească complet obiectivele UE privind CO2.

Măsurile tehnice acoperă fiecare parte a automobilului

Abordarea BMW Efficient Dynamics optimizează în mod sistematic fiecare aspect al automobilului. Pe parte de aerodinamică, controlul activ inteligent al clapetelor de aer din grila radiatorului este acum la cea de-a treia generaţie, în timp ce noul BMW iX3 – care va fi lansat la finalul anului 2020 – va fi echipat cu cea mai recentă generaţie de jante BMW aerodinamice. Tehnologia din spatele noilor jante a fost rafinată suplimentar, rezultatul fiind o scădere cu 5% a coeficientului aerodinamic în comparaţie cu jantele convenţionale ale unui BMW X3, dar şi o economie de 15% a masei faţă de precedentele jante BMW aerodinamice. Astfel de progres au fost reuşite datorită investiţiilor masive în infrastructura necesară pentru cercetare şi dezvoltare a aerodinamicii de-a lungul ultimilor ani. Modelul cel mai eficient din punct de vedere aerodinamic din actualul portofoliu, noul BMW Seria 3 Sedan, are un coeficient Cd de numai 0,23, ceea ce i-a adus titlul „best in segment”.

Designul ultrauşor inteligent a dus şi la anumite evoluţii majore de impulsionare a eficienţei. Acest lucru a făcut posibilă reducerea masei modelelor de la o generaţie la alta, în ciuda creşterii dimensiunilor şi a extinderii pachetului de tehnologii care echipează automobilul. Optimizarea structurilor şi utilizarea materialelor ideale în fiecare parte a automobilului reprezintă secretul îndeplinirii obiectivelor propuse.

Gama largă de sisteme de propulsie oferită joacă şi ea un rol fundamental în conceptul BMW Efficient Dynamics. De la motoare termice foarte eficiente, cu sisteme electrice 48V, la automobile plug-in hybrid şi electrice – toate sunt susţinute de principiul de bază al Efficient Dynamics: minimizarea consumului şi maximizarea rezultatelor. Apariţia tehnologiei mild hybrid 48V extinde foarte mult posibila utilizare a Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la frânare). Sistemul de 48V şi-a făcut debutul în toamna 2019 la patru variante BMW 520d şi a fost extinsă în primăvara 2020 la gamele BMW Seria 3, BMW X3 şi BMW X4.

BMW i Hydrogen NEXT – prezentat publicului ca demonstrator tehnologic la ediţia 2019 a Salonului Auto de la Frankfurt – reprezintă un potenţial al patrulea pilon în portofoliul de sisteme de propulsie al companiei. BMW Group colaborează cu Toyota Motor Corporation pentru tehnologia pilelor de combustie încă din 2013. Condiţiile de bază pentru furnizarea de hidrogen „verde” nu sunt încă în vigoare, ceea ce înseamnă că va mai trece ceva timp până când BMW Group va lansa un automobil de serie cu această tehnologie.

Dezvoltarea sistematică oferă beneficii clare

Ca urmare a acestui pachet de măsuri tehnologice, consumul şi emisiile CO2 de flotă au fost reduse cu peste 40% în ultimii 13 ani. Mai mult decât atât, BMW Group va respecta integral obiectivele CO2 ale Uniunii Europene, datorită în parte implementării riguroase a inovaţiilor BMW Efficient Dynamics ca echipare standard la toate gamele de modele.

Emisiile CO2 în 2020 vor fi reduse din nou cu 20% faţă de nivelul anului 2019 mulţumită BMW Efficient Dynamics şi electrificării continue a gamei de modele. Aceasta înseamnă că clienţii BMW pot profita mereu de beneficiile plăcerii condusului, dar fără a face compromisuri în ceea ce priveşte mobilitatea sustenabilă.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account