BMW Seria 1 Sedan este acum disponibil în China

BMW Seria 1 Sedan debutează în China, iar constructorul bavarez ne oferă prima prezentare detaliată a acestui model.

BMW extinde gama compactă cu un model adaptat special pentru a face faţă cerinţelor de pe piaţa chineză. BMW Seria 1 Sedan, cu imaginea sportivă şi elemente de dezvoltare specifice pieţei, este un model nou care arată potenţialul important al pieţei chineze. Noul model este oferit de BMW Group şi BMW Brilliance Automotive Ltd. exclusiv pe piaţa auto din China. Vorbind la evenimentul de lansare a acestui model la Shanghai, Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru vânzări şi Marketing BMW, a comentat: „Anul trecut am vândut peste o jumătate de milion de automobil în China, iar aceasta, cea mai mare piaţă a noastră, continuă să ofere un potenţial mare. Clienţii noştri din China au solicitat un model mai mic care să îndeplinească cerinţe specifice şi am lucrat asiduu cu colegii noştri de aici pentru a fi siguri că acest automobil nu numai că va îndeplini, dar va şi depăşi aceste cerinţe”.

BMW Seria 1 Sedan a fost dezvoltat la sediul central BMW din München, cu susţinerea inginerilor chinezi. Acest model şi echiparea lui sunt orientate spre cerinţele specifice ale publicului-ţintă modern din China, precum şi spre condiţiile de drum şi trafic de acolo. În timpul dezvoltării pentru producţia de serie, noul model a fost supus unei testări şi armonizări intensive – atât global, la Nürburgring, cât şi în condiţii climatice şi de drum prezente în China -, astfel încât să asigure un nivel de plăcere a condusului şi caracter practic cotidian optimizate pentru mediul real în care este utilizat. BMW Seria 1 Sedan este produs în cadrul joint-venture-ului dintre BMW Group şi BMW Brilliance Automotive Ltd. la uzina Tiexi, deschisă în 2012, care face parte din locaţia de producţie Shenyang, din nord-estul Chinei. De asemenea, la Shenyang sunt produse şi alte modele ale mărcii ce sunt concepute special pentru piaţa auto din China. Producţia de automobile de la Shenyang este supusă aceloraşi standarde riguroase de calitate care se aplică în întreaga reţea de producţie pe care BMW Group o are pe mapamond.

Sedan conceput special pentru clienții din China
BMW Seria 1 Sedan a fost croit special după preferințele clienților din China. Mai exact, formatul sedan este unul foarte căutat în această piață, motiv pentru care BMW a creat modele dedicate. Versiunile cu ampatament alungit ale Seriei 3 și Seriei 5 sunt oferite exclusiv în China și sunt produse în uzina din Shenyang. BMW confirmă că și Seria 1 Sedan este produsă doar în China și va fi disponibilă tot doar în această piață. Bavarezii mai explică faptul că Seria 1 Sedan vizează să atragă clientelă tânără care aspiră la automobilele premium care poartă emblema BMW.

Noul sedan cu 4 portiere se înscrie în clasa compactă având 4.456 mm lungime, 1.803 mm lățime, 1.446 mm înălțime și un ampatament de 2.670 mm. Caroseria are proporții tipice pentru BMW, în sensul că se distinge prin consolele față/spate scurte și prin capota lungă. Farurile cu LED care urmează noul limbaj de design BMW și stopurile cu semnătură luminoasă în formă de L dispus orizontal completează trăsăturile mărcii.

În habitaclu se remarcă planșa de bord înclinată spre șofer. Liniile inserțiilor orizontale ale planșei de bord au aspect creat special pentru Seria 1 Sedan, însă în cazul consolei dintre scaune observăm asemănări cu X1, de la care pare că a preluat și levierul pentru schimbarea vitezelor. Pe canalul median dintre scaunele frontale este amplasat standard butonul rotativ pentru sistemul iDrive conectat la un ecran de mari dimensiuni aflat în partea superioară a planșei de bord.

BMW mai subliniază că spațiul la nivelul genunchilor și capului pasagerilor din spate este generos și că bancheta posterioară are contururi și tapițerie care oferă confort la drum lung. De asemenea, bancheta se poate rabata.

Și dotările de confort sunt adaptate pieței din China. De exemplu, BMW echipează Seria 1 Sedan cu un sistem de climatizare special, care oferă o filtrare a aerului foarte eficientă și care ține cont de clima din China. În plus, sistemul de climatizare a fost optimizat pentru a funcționa cu un nivel de zgomot redus.

Pe lângă echiparea de bază, Seria 1 Sedan va putea fi comandată și în versuni Luxury Line și Sport Line. Este propusă și o varietate de culori pentru caroserie și pentru diversele tapițerii ale interiorului. Tot pentru opțiuni extinse de personalizare sunt oferite alternative pentru jantele de aliaj și inserțiile care stilizează habitaclul.

Trei motorizări pe benzină
Gama de motoare este compusă din 3 propulsoare din generație nouă, care beneficiază de reducerea greutății prin folosirea aluminiului. Motoarele beneficiază și de numeroase tehnologii precum: sistemul BMW TwinPower Turbo Technology de supraalimentare cu turbină, injecție directă de benzină cu injectoare poziționate central, controlul variabil al supapelor Valvetronic, controlul variabil al distribuției dublu Vanos.

Modelul BMW 125i Sedan are un motor de 2 litri pe benzină. Acest propulsor cu 4 cilindri dezvoltă 231 CP și 350 Nm (de la 1.250 rpm) și este cuplat standard cu o transmisie automată Steptronic cu 8 trepte. BMW 125i Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde și are o viteză de top limitată la 250 km/h. Consumul mediu este de 6,4 l/100 km, iar emsiile de 152 CO2 sunt de g/km.

Tot un motor de 2 litri cu 4 cilindri are și BMW 120i Sedan, care dispune la rândul său de transmisie Steptronic cu 8 trepte standard. Cei 192 CP și 280 Nm (de la 1.250 rpm) permit un demaraj 0-100 km/h de 7,5 secunde și o viteză maximă de 235 km/h. Consumul mixt este de 6,2 l/100 km, iar emisiile CO2 sunt cotate la 148 g/km.

BMW 118i Sedan are motorizarea de bază, un 3 cilindri de 1,5 litri, care dezvoltă 136 CP și 220 Nm (de la 1.250 rpm). Acesta are o transmisie Steptronic cu 6 trepte, accelerează de la 0 la 100 km/h în 9,4 secunde și atinge 212 km/h. BMW 118i Sedan consumă în medie 5,5 l/100 km și emite 132 g CO2 per kilometru.

Tracțiune față și suspensii cu reglaj specific
BMW Seria 1 Sedan se remarcă prin faptul că are tracțiune pe puntea față. Însă BMW promite pentru sedanul compact un comportament care oferă atât dinamism, cât și confort și siguranță. Distribuția aproape egală a greutății între punți și masele optimizate ale caroseriei și suspensiilor susțin comportamentul agil. Constructorul german spune că reglajul suspensiilor și al amortizoarelor a fost creat pentru atât pentru un caracter sportiv, cât și pentru a asigura o ținută de drum relaxată pe orice suprafață de rulare. Confortul acustic a fost și el un punct de interest. Un panou izolează întregul dedesubt al mașinii, iar anvelopele produc zgomot de rulare redus.

Sistemul de frânare cu discuri, direcția asistată electromecanic, inclusiv cu sistemul Servotronic care se adaptează la viteza de rulare, precum și sistemul de control dinamic al stabilității întregesc specificațiile care fac din Seria 1 Sedan o mașină ușor de controlat și sigură. Totodată, șoferul poate alege între 3 moduri de reglare a comportamentului mașinii: Sport, Comfort și Eco Pro.

Sisteme de asistare a condusului și conectivitate
Protejarea pasagerilor în caz de accident este făcută de structura cu rigiditate torsională crescută, de diversele zone de deformare controlată cu volum generos și de echiparea standard cu airbag-uri frontale, laterale și tip cortină pentru protecția la nivelul capului.

Dar BMW Seria 1 Sedan beneficiază și de o listă de sisteme de asistare a condusului care ajută la prevenirea accidentelor. Sistemlul Driving Assistant include atât avertizare în cazul unui potențiale coliziuni, cât și funcția de frânare automată în oraș. Nu lipsește sistemul de asistare a manevrelor de parcare.

BMW Seria 1 Sedan asistă șoferul și prin soluțiile de conectivitate avansate. Platforma Open Mobility Cloud permite conectarea mașinii cu smartphone-ul, tableta sau smartwatch-ul utilizatorului. Astfel, agenda personală poate fi folosită pentru planificarea unei deplasări înainte de a se ajunge la mașină. Folosind date din trafic furnizate în timp real, sistemul BMW Connected calculează nu doar ruta ideală, ci și ora la care ar trebui să se plece, pentru a se ajunge la destinație la ora potrivită. Sistemul anunță șoferul prin intermediul device-urilor mobile ale acestuia.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account