BMW i Ventures anunţă o investiţie strategică într-o companie care dezvoltă flote autonome

BMW i Ventures a anunţat o investiţie strategică la May Mobility, o companie care dezvoltă flote autonome. May Mobility a început operaţiunile comerciale în acest an, la doar un an de la lansarea companiei. În octombrie 2017, proiectul-pilot cu Bedrock, companie originară din Detroit, a fost un punct de reper important în a demonstra că tehnologia sa este pregătită pentru operare în lumea reală.

„Vehiculele şi programele de tot felul sunt anunţate sau încercate şi testate, dar May Mobility rezolvă, de fapt, problemele transportului din prezent prin vehicule autonome în trafic urban real”, a declarat Uwe Higgen, director executiv al BMW i Ventures. „Investim în echipă pentru că reduce complexitatea problemei şi oferă mobilitate autonomă acum, nu peste câţiva ani, iar bucla de răspuns va fi de nepreţuit pentru viitorul industriei.”

Echipa de la May Mobility are experienţă bogată în vehicule autonome, combinând vedetele tehnice cu dezvoltarea afacerii şi specialiştii în operaţiuni.

„Comunităţile de pretutindeni se confruntă cu provocările transportului, iar noi suntem pregătiţi să le rezolvăm cu serviciul nostru de microtranzit, gestionat complet şi scalat corect”, a declarat Alisyn Malek, director de operaţiuni şi cofondator al May Mobility. „Noii noştri investitori ne vor permite să ne desfăşurăm mai repede către mai multe comunităţi şi să ne creştem capacitatea de ingineri şi operaţiuni pentru a furniza clienţilor cea mai bună experienţă. Este un moment potrivit pentru a vă alătura echipei; cererea este imensă, iar potenţialul impact este nemăsurat.”

Despre BMW i Ventures
BMW i Ventures, fondul de investiţii de 500 de milioane de euro al BMW, investeşte bani şi resurse în companii start-up din domeniul condusului autonom, automobilelor digitale şi cloud auto, al mobilităţii electrice, inteligenţei artificiale şi datelor, al industriei 4.0, mobilităţii comune şi la cerere, al vieţii digitale a clienţilor şi al serviciile energetice. Aceste investiţii deschi drumul către şi ţin BMW Group conectat la cele mai noi şi valoroase idei care pot influenţa mobilitatea de mâine. Fondul a avut deja parteneriate cu companii inovatoare precum Carbon3D, Chargepoint, DesktopMetal, JustPark, Life360, Moovit, Nauto, Scoop, Stratim, Turo, Xometry şi Zendrive. BMW i Ventures investeşte în toate etapele, de la bază şi incubaţie, la companii de creştere. Aceste investiţii deschi drumul către şi ţin BMW Group conectat la cele mai noi şi valoroase idei care pot influenţa mobilitatea de mâine.

Despre May Mobility
May Mobility apropie comunităţile unele de altele, prin flote de vehicule autonome care fac călătoriile pe distanţe scurte să fie sigure, personale şi fără efort. De la zone de business la campusuri educaţionale şi până la zone rezidenţiale, May oferă serviciul de microtranzit gestionat complet şi scalat corect, care ajută oamenii să interacţioneze mai mult în locurile unde trăiesc şi muncesc, în timp ce străzile devin mai sigure, iar economiile locale sunt ajutate să fie mai sănătoase. Proiectul-pilot din centrul oraşului Detroit a fost primul vehicul autonom care a avut succes în înlocuirea soluţiei de transport existente în traficul urban. Fondatorii May aduc o competenţă fără egal în lumea academică, inovaţie şi industria auto, bazându-se pe laboratorul APRIL de la Universitatea Michigan, MIT, DARPA Urban Challenge, Ford, GM, GM Ventures şi Toyota, pentru a aminti doar experienţele recente. Obiectivul lor este de a realiza o lume în care automobilele autonome vor reduce nevoia de proprietate individuală a unei maşini, vor încuraja o utilizare mai bună a pământului şi comunităţi mai vibrante şi mai viabile. Compania este suţinută de BMW i Ventures, Toyota AI Ventures, Maven Ventures, SV Angel, Tandem Ventures, Trucks Ventures şi YCombinator.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account