DriveNow devine subsidiară deţinută integral de BMW Group

Prin achiziţia participaţiei pe care Sixt SE o avea la DriveNow, BMW Group îşi continuă dezvoltarea sistematică de companie de mobilitate orientată spre client. Acordul de astăzi urmează a fi aprobat de autorităţile antitrust. Prin această decizie, principalul furnizor de mobilitate premium din lume oferă clienţilor soluţii de mobilitate sustenabile şi eficiente ce dintr-o singură sursă. Domeniul cu creştere rapidă al serviciilor de mobilitate este unul din pilonii strategiei corporate NUMBER ONE > NEXT a BMW Group, lucru dovedit de extinderea ofertei BMW Group în domeniul mobilităţii la cerere (DriveNow şi ReachNow), al parcării (ParkNow) şi al încărcării (ChargeNow) într-o manieră sustenabilă. Achiziţia participaţiei deţinută de Sixt este, prin urmare, următorul pas logic în această strategie, după achiziţionarea Parkmobile LLC la începutul lunii ianuarie a acestui an, o mutare care transformă BMW Group în cel mai important furnizor de soluţii digitale de parcare din lume.

„De-a lungul ultimilor şapte ani am obţinut un succes extraordinar alături de DriveNow – datorită eforturilor depuse de angajaţii DriveNow şi cooperării excelente cu partenerul nostru de joint-venture, Sixt. Sixt va rămâne un partener puternic pentru nou în viitor”, a declarat Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Implicarea Clienţilor şi Inovaţia Digitală a Afacerii BMW Group. „Obiectivul nostru este ca până în 2025 să ajungem la 100 de milioane de clienţi pentru serviciile noastre de mobilitate premium. Cu DriveNow, ca subsidiară deţinută integral, avem la dispoziţie toate opţiunile pentru dezvoltare strategică continuă a serviciilor noastre. Experienţa noastră cu serviciile de mobilitate susţine dezvoltarea noastră în ceea ce priveşte condusul autonom, flotele electrificate şi conectate”, a continuat Schwarzenbauer.

Independent de achiziţia participaţiei deţinută de Sixt la DriveNow, BMW Group şi Sixt vor continua parteneriatul de lungă durată şi succes prin livrarea de automobile BMW şi MINI pentru flota Sixt.

„Dezvoltarea comună a DriveNow demonstrează în mod clar puterea de inovaţie a Sixt şi BMW Group. Dorim să mulţumim angajaţilor DriveNow şi BMW Group pentru acest succes şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm parteneriatul nostru strategic cu BMW Group prin contractele pentru livrarea automobilelor BMW şi MINI”, a declarat Alexander Sixt, membru al Consiliului Director al Sixt SE şi responsabil pentru strategia grupului.

DriveNow a fost fondată în 2011 ca joint-venture de car-sharing premium între BMW Group şi Sixt SE. Serviciul este deja utilizat de peste un milion de clienţi în 13 oraşe europene. Pe teritoriul european, flota sa cuprinde peste 6.000 de automobile premium ale mărcilor BMW şi MINI. Modelul electric BMW i3 este şi el disponibil pentru utilizatori în toate oreaşele DriveNow.

„În 2017, clienţii noştri au condus peste opt milioane de kilometri cu flota electrică DriveNow – acest lucru reprezintă înconjurul globului de peste 200 de ori în regim electric. DriveNow nu numai că reduce traficul şi îmbunătăţeşte situaţiile de parcare în zonele urbane, ci susţine şi descoperirea mobilităţii electrice”, a declarat directorul executiv DriveNow, Sebastian Hofelich. „Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu partenerii noştri de franciză şi din oraşe pentru a continua modelarea activă a mobilităţii urbane într-o manieră sustenabilă”, a adăugat el.

BMW Group caută să îmbunătăţească nivelul de calitate a vieţii în zonele urbane prin oferta sa de mobilitate. Compania lucrează cu diferiţi parteneri şi factori de decizie din oraşe pentru a contribui la modelarea mobilităţii sustenabile a viitorului.

Descoperă colecția de accesorii BMW din shop:

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account