Noi ediții aniversare pentru BMW Seria 3

BMW Seria 3

Vândut în peste 15 milioane de exemplare în istorie, BMW Seria 3 este cel mai de succes model al mărcii în mai bine de 40 de ani de istorie.

În următoarele zile, producţia noilor modele speciale Edition va începe la uzina BMW din München. Încă o dată, BMW Seria 3 – de şase generaţii simbolul sportivităţii în clasa medie – va primi o doză suplimentară de plăcere a condusului. Acest lucru va fi asigurat prin opţiunile de echipamente exclusiviste oferite de Edition Sport Line Shadow, Edition Luxury Line Purity şi Edition M Sport Shadow, care sunt disponibile atât pentru BMW Seria 3 Sedan, cât şi pentru BMW Seria 3 Touring şi pot fi comandate şi în România.

Cu orientarea spre sportivitate, BMW Seria 3 a reuşit să captiveze un public larg. Legendară este prezenţa pe circuit a versiuni de Grupa 5 cu care „Juniorii BMW”  se impuneau pe circuite. La doar şase ani de la debutul său în vara anului 1975, automobilul a depăşit predecesorul său, legendarul BMW ‘02, ca cel mai bine vândut model din istoria companiei. Cu fiecare dintre generaţiile următoare, popularitatea modelului a crescut constant, astfel că BMW Seria 3 a devenit cel mai de succes automobil premium din lume. La fel de repede, BMW Seria 3 îşi continuă povestea de succes: dacă prima generaţie a avut nevoie de 66 de luni pentru a depăşi pragul de un milion de unităţi vândute, actuala generaţie BMW Seria 3 s-a vândut în peste un milion de exemplare în doar 29 de luni. Totodată, peste 15 milioane BMW Seria 3 au fost vândute de-a lungul timpului.

BMW Seria 3BMW Seria 3: plăcere a condusului personalizată chiar de la început
Chiar de la început, misiunea BMW Seria 3 a fost de a oferi o experienţă specială de condus. Când a debutat în 1975, motoarele puternice şi reglajul sportiv al suspensiei au oferit un echilibru între dinamică şi confort, care a fost inegalabil în segment. Mai mult, prima generaţie BMW Seria 3 a venit cu o altă premieră: cockpitul orientat spre conducător. De atunci acest element avea să devină emblematic pentru designul mărcii. Poziţionarea optimizată ergonomic a elementelor de control a fost o altă contribuţie la experienţa condusului caracteristică. Lista de echipamente opţionale completa experienţa de condus. Clienţii puteau opta nu numai o transmisie cu cinci trepte sau una automată cu trei trepte, ci şi aer condiţionat, geamuri de aerisire spate, scaune sport şi patru variante diferite de radio.

BMW Seria 3Acum 40 de ani: motorul cu şase cilindri debuta în segmentul BMW Seria 3
În urmă cu exact patru decenii, BMW Seria 3 îşi consolida poziţia de lider în ceea ce priveşte plăcerea condusului prin lansarea unei inovaţii exclusiviste sub capotă. A fost primul automobil din clasa lui ce dispunea de motor cu şase cilindri. Noul propulsor cu şase cilindri dispuşi în linie, dezvoltat special pentru BMW Seria 3, oferea 90 kW/122 CP la BMW 320, lansat în toamna anului 1977, şi 105 kW/143 CP la BMW 323, care a urmat câteva luni mai târziu. Mai presus de orice, BMW 323i, cu injecţie pe benzină şi gestiune electronică a motorului, a devenit maşina sport pentru utilizarea zilnică. Cu motorul capabil să urce în turaţii şi funcţionare cursivă, dar mai presus de orice cu performanţe care în mod normal erau realizate doar de automobilele sport, modelul a rămas fără rivali pentru o lungă perioadă de timp.

Noile modele Edition: interior expresiv, ambianţă interioară exclusivistă
Noile modele BMW Seria 3 Edition pot fi comandate suplimentar faţă de liniile de echipare existente şi în combinaţie cu toate variantele de motorizare. BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring dispun de patru motoare pe benzină şi şase variante diesel. Oferta pentru ambele variante de caroserie începe cu foarte economicul BMW 316d, care dezvoltă 85 kW/116 CP, şi se încheie cu vârful de gamă BMW 340i, cu motor cu şase cilindri dispuşi în linie, care dispune de 240 kW/326 CP.

BMW Seria 3Noile modele Edition oferă plăcere a condusului îmbunătăţită prin dotările exclusiviste pentru exterior şi interior. Edition Sport Line Shadow şi Edition M Sport Shadow impun accente inconfundabile prin inserţiile negre pentru ansamblurile farurilor, stopurile de culoare închisă, contururile negre pentru grila BMW a radiatorului, inserţiile negre pentru prizele de aer inferioare, ţevile de eşapament în negru crom şi jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke. Suplimentar, Edition M Sport Shadow include suspensie M Sport, pachet aerodinamic M şi jante M din aliaj uşor. Edition Luxury Line Purity poate fi recunoscută prin dotările exterioare specifice în aluminiu satinat, care includ contururile geamurilor laterale, inserţiile prizelor de aer, barele şi contururile grilei BMW a radiatorului, capacul barei spate, ţevile de eşapament ale evacuării şi jantele de 17 ţoli, din aliaj uşor.

BMW Seria 3Scaunele sport cu stofă/piele şi benzile decorative de interior în noua variantă Dark Aluminium Carbon cu benzi de accent Pearlescent Chrome oferă o ambianţă sofisticată şi sportivă în interiorul BMW Seria 3 Edition Sport Line Shadow. Dotările de interior ale Edition M Sport Shadow cuprind scaune sport cu cusături albastre contrastante şi benzile decorative de interior în variantă Dark Aluminium Carbon cu benzi de accent Pearlescent Chrome. Aceste dotări sunt completate de volanul M, tapiţeria Anthracite a acoperişului, pragurile M ale uşilor şi comutatorul Driver Experience Control, care include modul SPORT+, toate acestea fiind deja incluse în echiparea modelului M Sport. În interiorul Edition Luxury Line Purity, decoraţiunile din piele, disponibile în noua variantă de culoare Cognac, şi benzile decorative pentru interior din lemn nobil Fineline cu benzi de accent în Pearlescent Chrome contribuie la ambianţa exclusivistă a interiorului. Toate modelele Edition sunt echipate cu un bord cu cusături contrastante distinctive şi un panou de instrumente cu o gamă vastă de dotări. Mai mult, modelele ediţie Sport Line Shadow şi Luxury Line Purity sutn echipate cu un volan sport cu design nou.

Faruri LED şi proiectoare de ceaţă LED disponibile standard, noi opţiuni pentru cockpitul orientat spre conducător şi culoarea Sunset Orange pentru caroserie continuă tradiţia
Odată cu lansarea pe piaţă a noilor modele ediţie, echiparea standard pentru BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring este completată de faruri LED şi proiectoare de ceaţă LED. Evoluţiile realizate cu aceste faruri foarte luminoase şi aspectul distinctiv al inserţiilor de culoare închisă disponibile la Edition Sport Line Shadow şi Edition M Sport Shadow sunt amintiri ale unei inovaţii prezentată în urmă cu 40 de ani. La acea vreme, noile modele BMW Seria 3 cu motor cu şase cilindri au fost echipate în premieră cu faruri duble. Actuala versiune a cockpitului orientat spre conducător, în continuare caracteristic pentru BMW Seria 3, este rezultatul unei dezvoltări continue constante. Displayul central iDrive, care în maniera familiară este uşor înclinat spre conducător, afişează meniurile de control în structură tip casetă, cu informaţii active, şi dispune, în combinaţie cu sistemul de navigaţie Professional, de funcţie touch screen. Afişarea multifuncţională a instrumentelor este disponibilă acum ca dotare suplimentară nouă. În funcţie de modul de experienţă a condusului selectat, conducătorul poate alege diferite opţiuni de afişare digitală.

BMW Seria 3Mai mult, cu gama de culori disponibile pentru caroserie, BMW Seria 3 demonstrează din nou ce înseamnă tradiţia. Noutatea în gamă este Sunset Orange – o interpretare contemporană a culorii care a fost populară în anii ’70 şi a fost disponibilă pentru prima generaţie BMW Seria 3, iniţial ca Inca Orange şi apoi ca Phoenix Orange.

Citește și informațiile despre BMW 7 Series Edition 40 Jahre:

BMW Seria 7

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account