Căutători de recorduri, câştigători de campionate şi mărci puternice: BMW Group Classic la Techno Classica 2019

Pentru prima dată, Pavilionul 6 renovat al Centrului Expoziţional din Essen reprezintă scena pentru o retrospectivă variată şi fascinantă a istorie BMW Group. BMW Group Classic prezintă simultan numeroşi protagonişti ai activităţilor de succes în motorsportul pe două şi pe patru roţi. Mai mult, BMW şi MINI Clubs au o implicarea specială în prezentarea unei expoziţii de modele deosebit de remarcabile din istorie fiecărei mărci.

În ultimii 100 de ani, BMW Group a atras atenţia lumii întregi prin performanţe, recorduri şi succese sportive. În iunie 1919, pilotul de teste Franz Zeno Diemer a zburat cu un avion cu motor BMW la o altitudine nemaiatinsă anterior: 9.760 de metri. 20 de ani mai târziu, Georg „Schorsch” a pilotat o motocicletă BMW, propulsată de un motor supraalimentat, spre victorie în Senior TT de pe Isle of Man – primul german care a câştigat acea cursă. Aceste succese şi aniversările celor două mărci auto sunt punctele centrale ale standului BMW Group Classic de la Techno Classica 2019 ce va avea loc la Essen. Vizitatorii celei mai populare expoziţii de modele clasice (10-14 aprilie 2019) din lume vor putea nu doar să rememoreze un secol de recorduri şi realizări sportive de elită, ci şi 90 de ani de producţie auto la BMW şi 60 de ani de istorie MINI.

În căutarea recordurilor şi a succesului sportiv – lider al progresului tehnologic timp de 100 de ani

Recordul mondial de altitudine din vara anului 1919 a ajutat compania aflată la început de drum să obţină reputaţie globală încă din faza incipientă. Acest succes s-a dovedit a fi o dovadă foarte spectaculoasă a calităţii remarcabile a motoarelor aero din München.

În anii următori, competiţiile sportive au devenit în mod repetat un barometru pentru calitatea produselor BMW. Aceasta a implicat testarea noilor dezvoltări chiar de la început în cele mai dificile condiţii. Conform sloganului utilizat în acea perioadă „Testat în sport – Dovedit în serie”, compania a fost interesată mereu de competiţiile sportive pentru a-şi demonstra competenţa şi puterea de inovaţie.

În prezent, compania are privilegiul de a privi retrospectiv la o participare de succes într-o varietate de discipline din motorsport şi clase de premiere. În cadrul Techno Classica, gama largă de victorii sportivi este reflectată de varietatea de vehicule prezentate. Motocicleta cu motorizare supraalimentată pe care Georg „Schorsch” Meier a dus-o spre victorie în Tourist Trophy de pe Isle of Man în 1939 este prezentată alături de BMW S 1000 RR, motocicletă pe care nord-irlandezul Michael Dunlop a pilotat-o spre acelaşi succes exact 75 de ani mai târziu. BMW Group Classic rememorează succesul BMW V12 LMR în ediţia 1999 a cursei de 24 de ore de la Le Mans. Pierluigi Martini, Joachim Winkelhock şi Yannick Dalmas au fost la volanul prototipului propulsat de un motor cu 12 cilindri spre victoria în clasamentul general al legendarei curse de anduranţă, acum 20 de ani.

PACEMAKER, BELFAST, 31/5/2014: Michael Dunlop (BMW/Hawk Racing) on his way to winning Saturdayís Dainese Isle of Man TT Superbike Race. PICTURE BY DAVE KNEEN

Iar cariera sportivă a versiuni clasice Mini este şi ea salutată cu un model aniversar. Expoziţia prezintă Mini 1275 GT, care a fost pilotat, în urmă cu 40 de ani, de britanicul Richard Longman spre titlul British Touring Car Championship pentru al doilea an consecutiv. Din nou, automobilul de clasă mică şi-a dovedit valoarea în faţa adversarilor mai mari şi mai puternici, cu titluri consecutive în competiţia de turisme a Marii Britanii. Maşina lui Longman se baza pe modelul de serie Mini 1275 GT, care a concurat ca succes al Mini Cooper A, cu partea frontală de la Mini Clubman prezentat în 1969 şi motor de 1,3 litri ce dezvolta 59 CP.

Dublă aniversare: 90 de ani de automobile BMW, 60 de ani de MINI

În urmă cu 90 de ani, când a început să producă automobile, BMW avusese deja succes cu motoarele aero şi cu motocicletele. În anii anteriori, BMW preluase uzina de automobile Fahrzeugfabrik Eisenach şi a dezvoltat modelul Dixi, produs acolo, într-un automobil contemporan de clasă mică. La 22 martie 1929, primul BMW 3/15 PS a părăsit incinta fabricii carosierului Ambi-Budd de la Berlin-Johannisthal. Acest automobil a reprezentat început istoriei BMW ca producător auto de succes şi este prezentat la Techno Classica 2019 alături de 18 modele remarcabile din nouă decenii. Maşinile provin de la membrii BMW Club şi oferă o imagine fascinantă a dezvoltării mărcii şi a produselor companiei.

A doua aniversare de marcă este susţinută şi de MINI Club la Techno Classica 2019. Şase automobile clasice din istoria de 60 de ani a producătorului premium din Marea Britanie sunt prezentat în spaţiul expoziţional al BMW Group Classic. Din 1959, marca este emblematică pentru plăcerea condusului, utilizarea creativă a spaţiului şi stilul individual. În acelaşi timp, British Motor Corporation a prezentat simultan două modele: Morris Mini-Minor şi Austin Seven. Automobilele mici au diferit unul de celălalt doar prin câteva detalii optice – altfel erau construite identic. El au reprezentat rezultatul muncii de dezvoltare desfăşurată sub conducerea inginerului Alec Issigonis. Principiul său revoluţionar de construcţie – cu tracţiune faţă, motor cu patru cilindri dispus transversal şi cutie de viteze configurată dedesubt – a permis suficient spaţiu pentru patru pasageri şi bagajele lor, totul la o lungime exterioară de doar 3,05 metri. Combinaţia de economie de spaţiu şi caracteristici de condus sportiv au ajutat clasicul Mini să devină popular foarte rapid la nivel mondial. Această sinteză ingenioasă contribuie la caracterul inimitabil al tuturor modelelor mărcii până în prezent.

Pe lângă expoziţia de vehicule din colecţia BMW Group Classic, dar şi a BMW şi MINI Clubs, o serie de clasice pe două şi pe patru roţi este expusă la Essen spre achiziţie. În plus, BMW Group Classic prezintă întregul spectru al gamei sale din zonele de service şi atelier. Specialiştii de la arhiva BMW Group Classic oferă susţinere vizitatorilor care doresc să cerceteze date, fapte şi detalii despre vehiculele din istoria BMW Group.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account