Noul BMW X2 M35i: ADN M pentru cel mai puternic Sports Activity Coupé din clasa compactă

Sportivitate şi un design dinamic, extrovertit, fără compromisuri – pe baza acestei formule noul BMW X2 a inspirat, în primul rând, un public-ţintă tânăr. Cu linia sa curajoasă, BMW X2 interpretează caracterul unui Sports Activity Coupé (SAC) premium într-un manieră complet nouă în cadrul segmentului compact.

Vârful de gamă BMW X2 este acum noul model M Performance
BMW prezintă nouă vârf de gamă din portofoliul X2. Grila BMW lată a noului BMW X2 M35i dispune de un contur în nuanţă Cerium Grey pentru o diferenţiere vizuală de la prima apariţie. De asemenea, contururile prizelor de aer şi capacele oglinzilor retrovizoare sunt finisate în Cerium Grey. Spatele modelului X2 M35i este caracterizat de spoilerul spate M standard şi de două ţevi de eşapament cu design special, care sunt de asemenea finisate în Cerium Grey.

Cel mai puternic motor TwinPower Turbo de 2,0 litri din portofoliul BMW
Noul BMW X2 M35i dispune de un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri, ce dezvoltă 225 kW/306 CP. În spatele noului model se află încă o dată BMW M GmbH, ale cărei cunoştinţe de motorsport au fost utilizate în dezvoltarea tuturor componentelor. Motorul TwinPower Turbo de 2,0 litri ascuns sub capota M Performance este primul propulsor M Performance cu patru cilindri şi, în acelaşi timp, cea mai puternică versiune BMW la această cilindree. Furnizează o putere maximă de 225 kW/306 CP. Cuplul maxim este unul pe măsură – 450 Nm. Pentru a exista garanţia că această putere veritabilă este transferată sigur la drum, X2 M35i este echipat standard cu tehnologia inteligentă de tracţiune integrală xDrive în combinaţie cu transmisia Steptronic cu opt trepte, care include Launch Control. Transmisia automată dispune de reglajul M Performance specific. Echipat în acest fel, BMW X2 M35i este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde*. Pentru a face faţă solicitărilor, noul motor dispune acum de un sistem de răcire reproiectat.

Dinamică remarcabilă datorită reglajului specific M
Fiind un automobil M Performance tipic, BMW X2 M35i dispune, pe lângă motorul puternic, şi de un sistem de suspensie M Sport care a fost reglat şi adaptat specific pentru a se potrivi cu caracterul sportiv al automobilului. Suspensia adaptivă, care oferă două moduri diferite ajustabile manual şi care combină sportivitatea şi confortul de condus maximizate, este disponibilă opţional. Un punct de atracţie tehnică foarte special – şi, de asemenea, o premieră pentru un automobil M Performance – este diferenţialul M Sport instalat pe angrenajul punţii faţă. În timpul manevrele de condus foarte dinamice, acest diferenţial blocant reduce în mod eficient posibilele pierderi de tracţiune pe puntea faţă. În plus, sistemul de frânare a fost îmbunătăţit pentru a fi utilizat la X2 M35i. Sistemul de frânare M Sport, cu etriere fixe în nuanţă Dark Blue metalizat şi discuri de oţel de 18 ţoli pe puntea faţă (17 ţoli pe cea spate), garantează distanţe de frânare foarte scurte chiar şi sub cele mai mari sarcini. Cu toate acestea, cunoştinţele M sunt departe de a fi epuizate. Direcţia şi suspensia au fost adaptate şi ele pentru a se potrivi cu performanţele sistemului de propulsie. De exemplu, datorită unui reglaj special, direcţia M Sport transmite conducătorului o senzaţie foarte directă şi precisă a direcţiei. Mai mult, X2 M35i vine echipat standard cu suspensia M Sport cu un reglaj mai rigid al arcurilor şi amortizoarelor, precum şi cu o coborâre a gărzii la sol a automobilului. Construcţia punţii spate a fost reproiectată şi ea. O suspensie cu o combinaţie adaptivă de arc şi amortizor, care oferă două moduri diferite ajustabile manual, este disponibilă ca variantă opţională.

Design exterior modernizat datorită elementelor M Performance specifice în Cerium Grey
Exteriorul vine cu numeroase elemente specifice M Performance finisate în Cerium Grey, dezvoltate pe baza pachetului X2 M Sport. Acestea încep în faţă cu tehnologia full HD pentru farurile principale şi proiectoarele de ceaţă şi continuă cu grila dublă a radiatorului în Cerium Grey şi prizele de aer laterale cu design nou în aceeaşi culoare în faţă pentru cea mai bună răcire a frânelor şi a motorului. Oglinzile retrovizoare vin cu capacele specifice modelelor M Perfromance, de asemenea în nuanţă Cerium Grey. În spate, X2 M35i dispune de spoilerul M distinctiv şi de sistemul de evacuare M Sport cu două ţevi de eşapament (fiecare cu diametrul de 100 mm). Datorită sistemului de amortizare adaptat, sistemul de evacuare produce un spectru sonor foarte sportiv. Jantele M Sport de 19 ţoli, din aliaj uşor, cu design 715M (opţional: jante M Sport de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design 721M şi bicolore cu Cerium Grey) completează în mod impresionant dotările de design exterior.

În premieră, scaunele M Sport Exclusive asigură un nivel perfect de confort al şezutului şi suport lateral
Un aspect foarte sportiv domină şi interiorul. Ca şi la designul exterior, baza o reprezintă pachetul M Sport. Mai mult, X2 M35i dispune standard de volan M Sport îmbrăcat în piele, cu clapete de schimbare a vitezelor, şi decoraţiuni ale pragurilor uşilor faţă ce poartă inscripţia „M35i”. Scaunele sport M opţionale din faţă sunt o noutate. Ele oferă nu doar suportul laterale perfect pentru conducător şi pasagerul din faţă în virajele strânse, ci şi cel mai ridicat nivel de confort şi siguranţă prin tetierele integrate. Scaunele sport M sunt disponibile în următoarele trei designuri diferite: combinaţia FabricTrigon/Alcantara în negru cu accente albastre, piele Dakota Magmared perforată cu accente negre şi piele Dakota neagră perforată. În ofertă se regăsesc şi centurile de siguranţă potrivite cu design M.

Startul producţiei este prevăzut pentru luna noiembrie 2018, pentru pieţele europene, inclusiv România, lansarea este aşteptată în martie 2019.

Notă: Toate datele referitoare la performanţe, consum de combustibil şi emisii care apar în acest comunicat de presă sunt provizorii.
Informaţiile cu privire la consumul de combustibil, emisiile CO2 şi consumul de energie sunt calculate pe baza metodelor de măsurare stipulate în actuala versiune a Regulamentului (EU) 2007/715. Informaţiile sunt bazate pe un automobil cu echipare de bază din Germania; autonomia ia în calcul diferenţele în dimensiunea jantelor şi anvelopelor selectate, precum şi echipamentele opţionale şi se pot schimba în timpul configurării.
Detaliile marcate cu * au fost calculate deja pe baza noului ciclu de testare WLTP şi au fost adaptate la NEDC în scop comparativ. La aceste automobile, diferitele valori decât cele publicate aici se pot aplica pentru calcularea taxelor şi a altor obligaţii legate de automobil, care sunt bazate (şi) pe emisiile CO2.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account