Racing MIMI, slalom spectaculos printre lasere la Brand Minds

Brand Minds

O prezentare de excepţie, susţinută de UniCredit Leasing, marchează startul de sezon puternic pentru noul MIMI EVO. Cea mai complexă instalaţie de lasere indoor din România şi invitatul special Horia Tecău au fost reperele prezentării spectaculoase MIMI la Brand Minds.

Despre Brand Minds

Brand Minds, organizat la jumătatea acestei luni, a fost cea mai mare conferinţă de business education din Europa Centrală şi de Est, cu o audienţă-record de business de peste 6.100 de persoane din peste 50 de ţări. A fost o prezentare spectaculoasă, susţinută de unul din cele mai mari ecrane din lume folosite la un astfel de eveniment, cu o lungime de peste 140 m, care a adus într-o prezentare prim-plan nouă speakeri internaţionali, autori de succes, precum Gabor Mate, Gary Vaynerchuk sau Jordan Peterson.

Cu susţinerea UniCredit Leasing, partener principal al evenimentului, dar şi al echipei Racing MIMI, primul MINI Electric de curse din istorie a beneficiat de o prezentare de excepţie în cadrul Brand Minds.

Hala B2 de la Romexpo a găzduit conferinţa Brand Minds şi a fost organizată în două secţiuni – sala de eveniment care a acomodat peste 6.000 de persoane şi o zonă de primire, de peste 3.000 m2. Acest ultim spaţiu a găzduit una dintre cele mai complexe instalaţii de lasere indoor din România şi, în partea centrală, un singur exponat – Racing MIMI. Instalaţia, pregătită de expertul Alexandru Neacşu, a folosit 11 lasere de ultimă generaţie care au construit modele de lumină pe aproape toată suprafaţa sălii. Echipa MIMI a pregătit o prezentare cu accente de vopsea fluorescentă pe caroserie, puse în evidenţă de mai multe surse de lumini UV.

Instalația cu laser care a găzduit prezentarea lui Racing MIMI la Brand Minds

La închiderea evenimentului, cei 3.000 m2 şi instalaţia de 11 lasere s-au transformat într-unul dintre cele mai spectaculoase circuite de slalom construite vreodată. La comenzile maşinii a fost chiar inginerul din spatele transformării MINI în acest sezon – Horia Platona. Demonstraţiile au fost deschise cu un copilot special, prieten al proiectului, care tocmai a încheiat evenimentul de retragere din cariera activă – jucătorul de tenis Horia Tecău.

Experienţa a fost filmată de o echipă specială: Ali Grünner şi Mihai Arald, piloţi profesionişti de drone racing şi cei mai rapizi piloţi de drone din România, cu experienţe în competiţii internaţionale, aşa cum este Drone Champions League. Un film special al experienţei va fi produs de echipa Brand Minds sub coordonarea lui Khaled Mokhtar, regizorul întregului eveniment, şi prezentat în următoarele săptămâni.

În 2022, Racing MIMI se bucură de performanța crescute și un calendar competițional diversificat

Prezenţa spectaculoasă MIMI la Brand Minds vine după o jumătate de an în care proiectul s-a reinventat alături de trei parteneri importanţi: UniCredit Leasing, Renovatio e-charge şi Michelin. Cu o echipă tehnică nouă cu o experienţă de motorsport deosebit de valoroasă, Engage Engineering, proiectul a devenit acum MIMI EVO în urma unui pachet extins de pregătiri de performanţă.

Transformarea MIMI EVO este confirmată şi de performanţe tot mai importante în competiţii. În luna mai a participat la cursa de coastă de la Măghirani, cu Andrei Barbu ca pilot. Atunci MIMI a obţinut primele puncte în clasamentul Open în această competiţie importantă cu o clasare pe locul al optulea, într-o luptă a secundelor până la poziţia a cincea. La prima participare în Campionatul Naţional de Vehicule Electrice 2022, la început de iunie, MIMI a dominat. Dragoş Simion şi Mihai Şuţeanu, din perspectiva de sim raceri Racing League Romania, au concurat aici alături de Horia Platona.

Avându-l la comandă pe Dragoş, într-o luptă a sutimilor cu Horia, MIMI a avut prima victorie într-un clasament open. Mihai a urcat şi el pe podium în cadrul competiţie la Clasa Sport. În total MIMI a obţinut aici 3 victorii din tot atâtea posibile şi alte 3 clasări pe podium. Suplimentar, într-un clasament virtual al Super Rally, cu competitori cu experienţă şi automobile pregătite special, Dragoş şi Horia, din postura de debutanţi, au terminat pe locurile al patrulea, respectiv al cincilea dintr-un total de 49 de participanţi.

Racing MIMI susține proiectele de artă

Alături de Galeria Galateca, MIMI continuă aventura „celei mai rapide galerii de artă din lume”, iar plafonul său prezintă tineri artişti. Acum, MIMI concurează afişând lucrarea „Quiet”, semnată de Bogdan Cazacincu, o lucrare realizată de artist live, în cadrul primei ediţii Creative Sustainability Week.

Calendarul competițional pentru a doua jumătate a anului

Până la final de an, MIMI EVO, primul automobil electric de curse din istoria mărcii, va continua un sezon cu aproape 20 de participări în competiţii. Andrei Barbu va fi pilotul pentru cursele de coastă iar Horia Platona va fi principal pilot pentru competiţiile de Super Slalom. Dar Racing MIMI va avea și participări cu invitaţi speciali în Campionatul Naţional de Vehicule Electrice. Cea mai recentă competiție a fost în weekend-ul 25-26 iunie. Este vorba despre Trofeul Harghita, în cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, încă o dată cu Horia Platona la comenzi.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account