Partenerii au ajuns la o decizie comună: BMW Group şi Mercedes-Benz AG îşi opresc temporar cooperarea de dezvoltare în domeniul condusului autonom – aceasta poate fi reluată ulterior

BMW Group şi Mercedes-Benz AG îşi opresc temporar cooperarea în dezvoltarea tehnologiei de generaţie viitoare pentru condusul autonom. În urma unei analize aprofundate, cele două companii au ajuns la un acord reciproc şi pe cale amiabilă pentru a se concentra pe căile lor de dezvoltare existente – care pot include şi colaborarea cu partenerii actuali sau noi. Ambele au dorit în mod explicit să sublinieze că această cooperare poate fi reluată la o dată ulterioară şi că abordarea de bază a celor două organizaţii cu privire la aspecte precum siguranţa şi beneficiile clienţilor în domeniul condusului autonom rămâne extrem de compatibilă.

BMW Group şi Mercedes-Benz AG lucrează separat la generaţiile actuale pentru o condus foarte automatizat, iar în trecut au înregistrat progrese majore în acest domeniu. Cu toate acestea, BMW Group şi Mercedes-Benz AG nu au putut să poarte discuţii detaliate de specialitate şi să discute cu furnizorii despre parcursul tehnologic până la semnarea contractului anul trecut. În aceste discuţii – şi după o analiză aprofundată – ambele părţi au ajuns la concluzia că, având în vedere cheltuielile implicate în crearea unei platforme tehnologice comune, precum şi condiţiile mediului de afaceri şi economice actuale, momentul nu este potrivit pentru implementarea cu succes a cooperării.

„Ne-am dezvoltat în mod sistematic tehnologia şi platforma scalabilă cu parteneri precum Intel, Mobileye, FCA şi Ansys”, a declarat Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru dezvoltare. „Generaţia noastră actuală de tehnologie oferă un potenţial foarte puternic şi durabil: cu senzori extrem de puternici şi putere de calcul foarte mare, sistemul nostru modular robust ne pune într-o poziţie excelentă pentru a oferi clienţilor noştri ceea ce au nevoie, pe termen lung.”

Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al Daimler AG şi Mercedes-Benz AG; responsabil pentru cercetare Daimler Group şi director executiv de operaţiuni Mercedes-Benz Cars: „Competenţa noastră o completează foarte bine pe cea a BMW Group, aşa cum au demonstrat colaborările noastre de succes. Pe lângă decarbonizare, digitalizarea este un pilon strategic central pentru Mercedes-Benz. Pentru a ne pregăti pentru provocările viitoare ale unui mediu în schimbare rapidă, momentan căutăm şi alte posibilităţi cu parteneri din afara domeniului auto”.

De asemenea, ambele companii au subliniat că vor continua să conlucreze strâns în celelalte domenii, aşa cum era planificat. În 2015, cele două companii s-au unit cu Audi AG pentru a achiziţiona platforma de locaţie şi tehnologie HERE, care are acum o structură de acţionari foarte largă şi internaţională. La începutul anului 2019, BMW Group şi Daimler AG şi-au unificat serviciile de mobilitate într-un joint-venture sub umbrela familiei NOW.

Acest document conţine declaraţii orientate spre viitor care reflectă opiniile noastre actuale cu privire la evenimentele viitoare. Cuvintele „anticipează”, „asumă”, „cred”, „estimează”, „aşteaptă”, „intenţionează”, „ar putea”, „poate”, „planifică”, „plănuieşte”, „ar trebui” şi expresiile similare sunt utilizate pentru a identifica declaraţiile orientate spre viitor. Aceste declaraţii sunt supuse la numeroase riscuri şi incertitudini, inclusiv o dezvoltare nefavorabilă a condiţiilor economice globale, în special un declin al cererii în cele mai importante pieţe ale noastre; o deteriorare a posibilităţilor noastre de refinanţare pe pieţele de credit şi financiare; evenimentele de forţă majoră, inclusiv dezastrele naturale, pandemii, actele de terorism, tulburările politice, conflictele armate, accidentele industriale şi efectele acestora asupra activităţilor noastre de vânzări, achiziţii, producţie sau servicii financiare; modificări ale ratelor de schimb valutar şi ale reglementărilor tarifare; o schimbare în preferinţele de consum spre automobile mai mici, cu marjă redusă; o posibilă lipsă de acceptare a produselor sau serviciilor noastre, ceea ce limitează capacităţile noastre de a atinge preţurile dorite şi de a utiliza în mod adecvat capacităţile de producţie; creşteri de preţ pentru combustibil sau materii prime; întrerupere a producţiei din cauza lipsei de materiale, greve ale angajaţilor sau insolvenţe ale furnizorilor; o scădere a preţului de revânzare a automobilelor rulate; implementare eficientă a măsurilor de reducere a costurilor şi de optimizare a eficienţei; perspective de afaceri pentru companiile în care deţinem o cotă de participaţie semnificativă; implementarea cu succes a cooperărilor strategice şi a joint-venture-urilor; schimbări legislative, ale regulilor şi politicilor guvernamentale, în special cele cu privire la emisiile automobilelor, economia de combustibil şi siguranţă; rezoluţia investigaţiilor guvernamentale în desfăşurare şi a investigaţiilor cerute de guverne şi încheierea procedurilor legale în desfăşurare sau viitoare ameninţări; şi alte riscuri şi incertitudini, unele dintre acestea fiind descrise sub titlul „Raport de Riscuri şi Oportunităţi” în cel mai recent Raport Anual. Dacă unele dintre aceste riscuri şi incertitudini se materializează sau dacă ipotezele care stau la baza oricăreia dintre declaraţiile noastre orientate spre viitor se dovedesc a fi incorecte, rezultatele reale pot fi semnificativ diferite de cele pe care le-am exprimat sau care implică astfel de declaraţii. Nu intenţionăm şi nu ne asumăm nici o obligaţie de a actualiza aceste declaraţii orientate spre viitor din moment ce ele sunt bazate exclusiv pe situaţia de la data publicării.

BMW Group

Datorită celor patru mărci ale sale – BMW, MINI, Rolls-Royce şi BMW Motorrad -, BMW Group este liderul mondial al constructorilor premium de automobile şi motociclete şi oferă servicii financiare şi de mobilitate premium. Reţeaua de producţia a BMW Group cuprinde 31 de facilităţi de producţie şi asamblare în 15 ţări; compania are o reţea globală de vânzări în peste 140 de ţări. În 2019, BMW Group a vândut, la nivel mondial, peste 2,5 milioane de automobile şi peste 175.000 de motociclete. În anul fiscal 2019, profitul brut a fost de 7,118 miliarde de euro, iar veniturile au fost de 104,210 miliarde de euro. La 31 decembrie 2018, BMW Group dispunea de o forţă de muncă de 133.778 de angajaţi. Dintotdeauna, succesul BMW Group s-a bazat pe gândirea pe termen lung şi pe acţiunea responsabilă. Astfel, compania a pus bazele unei dezvoltări durabile în plan ecologic şi social prin lanţul de valori, responsabilitatea vastă a produselor şi un angajament clar pentru conservarea resurselor ca parte integrantă a strategiei sale.

 

Mercedes-Benz AG pe scurt

Mercedes-Benz AG este responsabilă pentru afacerea globală a Mercedes-Benz Cars şi Mercedes-Benz Vans, cu peste 173.000 de angajaţi la nivel mondial. Ola Källenius este preşedintele Consiliului de Administraţie al Mercedes-Benz AG. Companie se concentrează pe dezvoltarea, producţia şi vânzările de automobile, vanuri şi servicii. Mai mult, compania aspiră să fie lider în domeniile conectivităţii, al condusului autonom şi al trenurilor de rulate alternative prin inovaţiile sale orientate spre viitor. Portofoliul său de produse cuprinde marca Mercedes-Benz, cu subbrandurile Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach şi Mercedes me – precum şi marca smart, dar şi brandul EQ de produse şi tehnologii pentru mobilitatea electrică. Mercedes-Benz AG este unul dintre cei mai mari producători de automobile premium. În 2019 a vândut aproape 2,4 milioane de automobile şi peste 438.000 de vanuri. Prin cele două divizii de afaceri, Mercedes-Benz AG îşi extinde continuu reţeaua de producţie mondială, cu peste 40 de locaţii de producţie pe patru continente, în timp ce se aliniază pentru îndeplinirea cerinţelor mobilităţii electrice. În acelaşi timp, compania îşi dezvoltă reţeaua globală de producţie a bateriilor pe trei continente. Acţiunile durabile joacă un rol decisiv în ambele divizii de business. Pentru companie, dezvoltarea durabilă înseamnă să creeze valoare pe termen lung pentru toate părţile interesate: clienţi, angajaţi, investitori, parteneri de afaceri şi societate ca ansamblu. Baza pentru aceasta este strategia durabilă de afaceri a Daimler, în care compania îşi asumă responsabilitatea pentru efectele economice, ecologice şi sociale ale activităţilor sale comerciale şi priveşte întregul lanţ de valori.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account