BMW confirmă dezvoltarea unor modele BMW M hibrid

Într-un interviu acordat britanicilor de la Autocar, vicepreședintele BMW M, Dirk Hacker, a confirmat că grupul bavarez testează soluțiile tehnice ale unor modele BMW M hibrid.

Chiar dacă adoptarea unor sisteme de propulsie hibrid nu reprezintă soluția ideală, oficialul BMW M a precizat că BMW trebuie să se adapteze la trendurile actuale și să se pregătească pentru viitor. Nu au fost precizate ce soluții vor fi adoptate, ce testează BMW M în acest moment sau ce modele ar putea fi vizate de electrificare, dar existența unor modele BMW M hibrid este o certitudine pentru viitorul companiei.

Principala provocare pe care au întâlnit-o inginerii bavarezi este greutatea suplimentară pe care o aduc bateriile și unitatea de propulsie electrică. Cu toate acestea, dacă se va găsi un echilibru între măsurile de scădere a masei utilizând tehnologii noi de contrucție, greutatea suplimentară a trenului de rulare hibrid și performanța adăugată, BMW M nu va ezita să facă un pas în direcția electrificării. Iar faptul că BMW deja testează o soluție tehnică confirmă faptul că la nivel de concept toate avantajele și dezavantajele sunt în echilibru. Un alt argument important care sugerează o electrificare masivă este implicarea tot mai mare a constructorului german în campionatul Formula E, alături de echipa Andretti Autosport.

În același timp, Hacker a confirmat că BMW M va continua să dezvolte și să construiască motoare termice până când legislația le va scoate în ilegalitate și a dat drept exemplu succesul de care se bucură BMW M2.

Descoperă colecția de accesorii BMW M:

colectia bmw m

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account