Trei culori, trei acoperişuri, individualizare fără limite şi o premieră mondială absolută: acoperişul MINI Multitone

Noua caracteristică de design, unică în mediul concurenţial, este oferită pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Clubman. Procesul de vopsire inovator de la uzina MINI din Oxford permite un design în trei culori al acoperişului, şi stabileşte accente vizuale în stilul tipic al mărcii premium britanice.

MINI are o lungă tradiţie a diversităţii culorilor. O vopsea contrastantă pentru acoperiş a ajutat cândva modelul Mini clasic să obţină un aspect deosebit de expresiv şi a continuat să stabilească accente vizuale atractive în diferite tonuri de culoare de la lansarea MINI modern acum 20 de ani. Cu acoperişul Multitone exclusiv, individualizarea exteriorului MINI realizabilă prin intermediul vopselei atinge acum o nouă dimensiune. În premieră, la uzina MINI din Oxford (Marea Britanie) se foloseşte un proces inovator de vopsire umed-pe-umed pentru a crea un design în trei culori pentru acoperişul automobilului.

Pionierul pentru forma inovatoare de design al acoperişului este MINI Cooper SE. Pentru prima dată, acoperişul Multitone a fost oferit ca parte a colecţiei MINI Electric pentru modelul complet electric al mărcii premium britanice, care a fost prezentat alături de premiera mondială a celei mai noi ediţii a modelelor MINI de clasă mică. Între timp, acoperişul Multitone, care este unic la nivel mondial în producţia de masă a automobilelor, este disponibil opţional atât pentru maşinile de clasă mică premium – MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi -, cât şi pentru MINI Clubman, în segmentul compact premium.

Punctul de atracţie vizuală al noii dotări de design este gradientul cursiv între cele trei tonuri de culoare selectate pentru acoperişul Multitone. De la San Marino Blue închis din partea din faţă a acoperişului automobilului, schema de culori trece uşor la nuanţa mai deschisă Pearly Aqua, apoi la fel de lin la Jet Black în secţiunea din spate. Estetica unică creată de acest gradient de culoare este, de asemenea, uşor de recunoscut împreună cu acoperişul panoramic din sticlă opţional, precum şi şinele de acoperiş opţionale. Schema de culori a acoperişului Multitone formează o interacţiune pe cât de atrăgătoare, pe atât de armonioasă cu aproape toate culorile de caroserie disponibile pentru MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi şi MINI Clubman.

Prin urmare, este disponibil în combinaţie cu toate culorile de exterior, cu excepţia variantelor metalizate Chili Red şi British Racing Green, precum şi Indian Summer Red metalizat disponibilă pentru MINI Clubman.

Cu vopseaua contrastantă pentru acoperiş, diviziunea în trei volume caracteristică pentru caroseria MINI este subliniată în mod deosebit intens. Structura orizontală a caroseriei automobilului, a habitaclului din sticlă şi a acoperişului este un principiu de design tipic mărcii. Designul acoperişului devine o expresie a stilului personal. În funcţie de varianta de model, finisajele de vopsea contrastante în alb, negru şi argintiu sunt oferite ca echipamente opţionale din fabrică. De asemenea, pentru modelele John Cooper Works este disponibil un acoperiş vopsit în roşu. În plus, gama de accesorii MINI originale include decoruri de acoperiş în diferite modele – de la Union Jack la designul steagului în carouri – ca soluţii retrofit.

Extinderea gamei de finisaje de vopsea contrastante pentru a include acoperişul Multitone este posibilă prin introducerea unui nou tip de tehnică de vopsire la uzina britanică MINI din Oxford. Acolo, culoarea deschisă Pearly Aqua se aplică mai întâi pe acoperişul automobilelor configurate corespunzător. În paşi suplimentari, San Marino Blue este aplicat pe partea din faţă a acoperişului şi Jet Black pe partea din spate, creând gradientele de culoare cursive specifice acoperişului Multitone. Procesul inovator de vopsire este complet integrat în procesul de producţie automatizat de la uzina MINI din Oxford. Cu toate acestea, uşoare abateri în modelul de culoare apar din cauza condiţiilor de mediu în schimbare, astfel încât fiecărui MINI cu acoperiş Multitone i se conferă deja caracterul unui exemplar unic prin procesul de vopsire din fabrică.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account