MINI prezintă primul său Cabriolet electric sub forma unui unicat care prevestește viitorul

Soare, temperaturi în creştere, peisaj verde proaspăt: la timp pentru sezonul estival, este prezentat în premieră MINI Cooper SE sub forma unei decapotabile cu propulsie electrică. Nu este o versiune de serie, ci un exemplar unic. Și arată modul în care ar putea continua drumul către un brand premium complet electric şi, de asemenea, să electrizeze în viitor condusul sportiv al unei decapotabile emblematice.

MINI Cooper SE Cabriolet este singura decapotabilă premium de clasă mică din lume care are un sistem de propulsie electric. Cu acest pionier, marca britanică premium combină pentru prima dată sportivitatea clasică, distracţia maximă a condusului în aer liber şi mobilitatea electrică fără emisii locale.

MINI Cooper SE Cabriolet își face debutul public în SUA

Modelul unic va fi prezentat publicului pentru prima dată la tradiţionalul eveniment „MINI Takes the States” din SUA. Drumurile întortocheate dintre Burlington, în Vermont, şi Greenville-Spartanburg, în Carolina de Sud, sunt perfecte pentru a oferi comunităţii MINI reunite o primă impresie despre sentimentul go-kart tipic MINI întruchipat de un model Cooper SE Cabriolet.

MINI Cooper S Cabriolet generează 184 CP și promite autonomie electrică de 230 km

Exemplarul unic se bazează pe caroseria modelului Cooper S Cabriolet. Cu acesta împarte şi dimensiunile: 3.863 mm în lungime, cu un ampatament de 2.495 mm, o lăţime de 1.727 mm şi o înălţime de 2.495 mm. De asemenea, volumul portbagajului rămâne neschimbat la 160 l.

Tehnologia de propulsie provine de la centrele de competenţă în mobilitate electrică ale BMW Group din Dingolfing şi Landshut. MINI Cooper SE Cabriolet foloseşte aceleaşi componente de propulsie ca şi hatcback-ul Cooper SE. Distribuţia excepţional de armonioasă a maselor pe axe datorită motorului electric mic favorizează comportamentul agil şi uşor de controlat. Cu acoperişul coborât acum şi în viitor.

Motorul electric de 135 kW/184 CP, la fel ca la hatchback-ul Cooper SE, transferă manevrabilitate agilă cu sentimentul go-kart caracteristic în lumea mobilităţii electrice şi permite un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,7 secunde. Cu o autonomie de 230 de kilometri determinată în ciclul de testare WLTP, sunt posibile excursii cu decapotabila în mediul urban, precum şi dincolo de limitele oraşului.

Modelul Cooper SE Cabriolet combină distracţia condusului unei decapotabile cu funcţionalitatea inteligentă. Soft topul textil complet electric şi astfel deosebit de silenţios poate fi deschis şi închis în 18 secunde. La atingerea unui buton, soft topul poate fi activat atunci când conduceţi cu până la 30 km/h şi permite trei setări: deschis, închis sau ca trapă.

Marca britanică se bucură de un succes în creștere în segmentul mașinilor electrice

Cu această ocazie, MINI atrage o comunitate de fani în continuă creştere, care apreciază plăcerea condusului tipică mărcii britanice și automobilelor decapotabile. Și, în acelaşi timp, electrifică piaţa globală de automobile cu un alt segment – sustenabil, transparent şi uşor de înţeles.

Transformarea cu succes a mărcii britanice în direcția mobilității electrice este demonstrată în mod impresionant de modelul Cooper SE. Cu o creştere de 132%, modelul a fost generatorul de impulsuri pentru marca MINI în 2021. În Germania, care este cea mai mare piaţă pentru MINI Cooper SE, aproape fiecare al treilea MINI este deja electrificat.

Pentru ca acest entuziasm pentru condusul electrificat să fie durabil, MINI face ca încărcarea de zi cu zi să fie uşoară şi convenabilă. MINI Charging oferă conducătorilor MINI din Germania soluţii flexibile pentru încărcarea acasă şi la locul de muncă, precum şi acces la una dintre cele mai mari reţele publice de încărcare din Europa, cu peste 250.000 de puncte de încărcare.

Și în România se scrie un capitol inedit în istoria modelului MINI electric. Este vorba despre Racing MIMI, primul MINI electric modificat pentru competiții.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account