MINI Countryman, din septembrie în showroom-urile din România, la preturi incepand cu 21.142 Euro

Cel mai nou model MINI, al patrulea din gamă, îşi va face debutul mondial în 18 septembrie. Ca model crossover, MINI Countryman acoperă diferenţele dintre conceptul MINI clasic şi segmentul contemporan al modelelor Sports Activity Vehicle.

Preţul de început este de 21.142 Euro cu TVA pentru versiunea MINI One care dezvoltă 98 CP cu un motor pe benzină de patru cilindri. Noul model este deja disponibil la vânzare, debutul oficial şi primele livrări sunt programate pentru 18 septembrie.

Noul model va fi disponibil în cinci variante de motorizări, trei pe benzină şi două diesel. Cele mai puternice propulsoare (Cooper D, patru cilindri în linie şi 112 CP, şi Cooper S, patru cilindri în linie şi 184 CP) pot fi echipate şi cu sistemul de tracţiune integrală ALL4. Un diferenţial central multidisc variază distribuţia puterii între puntea faţă şi cea spate. În condiţii de condus normal până la 50 de procente din puterea de transmisie este direcţionată către puntea spate, iar în situaţii extreme aceasta poate ajunge până la 100%. Efectul este o interpretare nouă a manevrabilităţii excepţionale pentru care MINI a devenit faimos. Cele mai eficiente motorizări din gamă (One D şi Cooper D) oferă un nivel de emisii de numai 115 g CO2/ km la o putere de 90 CP, respectiv 112 CP.

Countryman aduce multe premiere importante pentru marcă – este primul model care dispune de tracţiune integrală, de patru uşi şi o deschidere largă a hayonului, şi care are o lungime de peste patru metri. Noul model aduce şi multe inovaţii tehnologice. Printre acestea se remarcă soluţia de conectare la internet MINI Connected care permite folosirea unei serii de aplicaţii speciale în maşină, precum Web Radio, comunicare cu Twitter sau livrare de ştiri printr-un reader RSS.

Noul model oferă şi o serie de soluţii care să îmbunătăţească ergonomia, precum sistemul MINI Central Rail care permite montarea unor serii de dispozitive de depozitare şi pentru alte destinaţii pe un sistem amplasat central, transversal, în habitaclu. La capitolul funcţionalitate, noul Countryman se remarcă şi prin spaţiu generos pentru patru pasageri şi un volum de portbagaj de 350 litri care poate fi extins prin rabatarea scaunelor spate până la 1170 litri.

Lansarea MINI Countryman marchează şi reîntoarcearea mărcii în Campionatul Mondial de Raliuri (FIA WRC). MINI Countryman WRC dezvoltat de Prodrive îşi va face debutul în sezonul 2011 şi continuă o tradiţie bogată, creată în urmă cu 40 de ani cu victorii în curse celebre precum Raliul Monte Carlo, Raliul Marii Britanii (RAC Rally) sau Raliul celor 100 de Lacuri.

[Sursa: MINI]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account