Premiera: MINI Countryman

P90055106

MINI a lansat ieri primul model crossover, denumit Countryman. Programata sa aibe loc in cateva saptamani, lansarea a fost devansata, in urma aparitiei pe internet a trei fotografii oficiale.

Inainte de a admira fotografiile din cuprinzatoarea galerie foto, sa urmarim impreuna pe scurt cateva din caracteristicile acestui prim SUV MINI.

Design exterior

Primele element pe care le observam sunt blocurile optice frontale prin care noul model se indeparteaza de cele anterioare, si care sunt preluate de la conceptul MINI Beachcomber. Noua forma accentueaza grila si inaltimea partii frontale a masinii. Mergand spre spatele modelului, putem vedea ca arcele rotilor sunt mai reliefate, pentru a sublinia tractiunea integrala “All4”, care este optionala.

Modelul are patru usi pentru a facilita accesul pasagerilor la bancheta din spate. Jantele de 18 inci cu care este incaltat modelul din imaginile oficiale sunt standard pentru modelul Cooper S cu kitul sport.

Design interior

Bancheta din spate este usor inaltata pentru a mari vizibilitatea; in mod standard este pentru doua persoane, dar optional se poate opta pentru bancheta cu trei locuri. Cel mai important element aditional la interior este reprezentat de consola centrala, care se prelungeste pana la locurile din spate.

Motorizari

Sub capota noului MINI vom intalni gama standard de propulsoare, cu performante usor imbunatatite. Dintre variantele pe benzina, Countryman Cooper S va livra 184 CP iar Countryman Cooper se va multumi cu 120 CP. Sunt disponibile si variantele pe motorina, MINI One D si MINI Cooper D. Pentru a sublinia conceptul MINIMALISM de economie de combustibil, MINI Countryman este dotat cu o gama variata de sisteme si tehnologii ce au ca scop reducerea consumului de combustibil si de emisii poluante, si anume: recuperarea energiei de franare, sistemul start-stop sau indicatorul treptei de viteza.

MINI va fi disponibil cu ambele optiuni de transmisie. All4, primul sistem de tractiune integrala al MINI, este unul din cele mai avansate de acest gen. Disponibil doar pentru versiunile Cooper D si Cooper S, All4 repartizeaza pana la 50% din puterea sa axei spate, iar in conditii extreme, 100%, ceea ce e destul de neobisnuit pentru un sistem intr-un crossover de mici dimensiuni. Countryman va beneficia si de tehnologiile DSC si DTC optional, sau standard pentru Cooper S si Cooper D cu ALL4.

Gama de dotari standard include sistemul de aer conditionat, consola centrala MINI, si system audio cu CD player. Optional si in functie de fiecare model, gama de optiuni include: sistem audio de varf si sistem de navigatie prin satelit, interfata pentru telefon mobil cu optiunea de integrare pentru Apple iPhone sau alte smartphones, acoperis panoramic, faruri adaptive in combinatie cu becuri xenon, jante din aliaj usor cu dimensiuni intre 16 si 19 inci, suspensii sport care coboara garda la sol cu 10 mm, precum si o gama variata de piese de performanta John Cooper Works.

Modelul va fi prezentat oficial la Salonul auto de la Geneva, in aceasta primavara.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account