Poza spion: BMW i8 2014 reperat in Europa

Anul viitor BMW va lansa pe piata modelul BMW i8, prima masina sport hibrida, dar pana atunci prototipurile de teste continua sa fie reperate la lucru prin Europa.

Denumit BMW i8, modelul sportiv cu doua usi utilizeaza doua sisteme diferite de rulare, un motor electric si unul cu combustie interna. Motorul electric nu reprezinta o sursa secundara de putere ci mai degraba un partener egal al motorului de 1.5 litri pe benzina, cu trei cilindri. Agregatul este amplasat in spate si este cuplat la o transmisie cu cu dublu ambreiaj.

Greutatea redusa a masinii, centrul scazut de greutate si echilibrul se combina cu puterea totala dezvoltata de sistem, de pana la 354 CP.

Masina accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde, in vreme ce consumul mixt combinat declarat este de mai putin de 3 litri la 100 km, cel real fiind de circa 5-7 litri/100 km.

Din punct de vedere al designului BMW i8 utilizeaza tehnica de layering ce permite designerilor BMW sa combine diverse componente de exterior, oferind masinii o infatisare futurista si dinamica.

Directorul de design BMW Adrian van Hooydonk spune despre “layered surfacing” ca creeaza o infatisare mai coerenta si armonioasa, otpimizand in acelasi timp fluxul de aer.

BMW i8 va fi lansat pe piata in 2014 si ne asteptam sa aiba un pret de baza de circa 160.000 USD.

[Foto: GTSpirit]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account