POZE SPION: BMW X8 s-a lăsat pozat de aproape!

Site-ul Motor1.com a publicat un nou set de poze cu prototipul crossover-ului BMW X8, care va deveni unul dintre cele mai exclusiviste și performante modele din gama constructorului bavarez.

În urmă cu 2 săptămâni vă prezentam apariția primelor poze cu prototipul BMW X8. CLICK AICI pentru a a vedea acele poze cu X8 alături de prototipul viitorului BMW Seria 7. Iar acum, mulțumită site-ului Motor1.com, puteam vedea acest model îndeaproape.

Chiar dacă este camuflat, acest prototip lasă să se vadă decupajele mari ale grilei frontale. Extinderea sa este mai mult pe orizontală. Deci X8 nu va urma trendul grilei verticale, în stilul noii generații de modele BMW Seria 4, BMW M4, BMW M3, BMW i4 sau BMW iNEXT.

CLICK AICI pentru a vedea noile poze cu BMW X8 pe site-ul Motor1.com.

Totodată dimensiunile și proporțiile lui X8 vor fi impozante. Iar plafonul este plonjat spre partea din spate, nu arcuit ca în cazul lui BMW X4 sau X6. Așadar, poate aduce mai degrabă aminte de profilul lui BMW X2. Sau ca să luăm repere mai apropiate ca dimensiuni, putem spune că este un profil care are mai multe în comun cu Range Rover Velar sau Range Rover Sport.

Însă BMW X8 se anunță a fi un automobil și mai exclusivist decât modelele Range Rover sau BMW X7. Conform site-ului BMWBlog.com, modelul BMW X8 va fi un automobil proiectat de divizia BMW M. Iar performanțele se pare că vor fi pe măsură. Prototipul BMW X8 poartă abțibilduri pe care scrie Hybrid Test Vehicle, ceea ce vine în susținerea zvonurilor care spun că X8 va fi oferit și cu două versiuni de propulsie plug-in hybrid. De asemenea, au apărut dovezi că BMW a făcut formalități de înregistrare a numelui X8 M. Aceste indicii fac plauzibile zvonurile conform cărora X8 va avea și o propulsie plug-in hybrid formată dintr-un V8 și un motor electric. Acestea ar livra împreună circa 750 CP. Având în vedere că V8 BMW dezvoltă deja între 530 și 625 CP, este ușor de crezut că diferența până la 750 CP poate fi asigurată de unul sau două motoare electrice.

O a doua propulsie pentru BMW X8 ar putea să fie o evoluție a sistemului PHEV de 394 CP, care este oferit pentru BMW 745e, BMW 545e xDrive, BMW X5 xDrive45e. Acesta untilizează un tandem format dintr-un motor pe benzină de 3 litri, cu 6 cilindri, și un motor electric. Modelul BMW X8 cu propulsie 45e ar putea fi propus drept o versiune M Performance, ca parte din gama diviziei BMW M.

Singura preconizare despre momentul lansării lui BMW X8 vine din partea site-ului Bimmerpost.com, care spune că producția acestui crossover ar putea demara în iulie 2022.

(Imaginea care ilustrează acest articol este o schiță a conceptului BMW X7 iPerformance, care a prefigurat SUV-ul X7 de serie.)

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account