SPION: Viitorul Rolls-Royce Ghost surprins în teste pe Nurburgring

După lansarea noului Phantom în 2017 și a primului model SUV din istorie, Cullinan, în 2018, Rolls-Royce pregătește acum noua generație Ghost, programată pentru debutul oficial în a doua parte a anului 2020. Recent, prototipurile camuflate ale viitorului Ghost au fost surprinse în timpul testelor desfășurate pe circuitul Nurburgring din Germania (vezi foto spion aici).

Sub numele de cod RR4, actuala generație Ghost a fost lansată pe piață în anul 2009 și a trecut printr-o operațiune de restilizare în anul 2014, menită să mențină atractivitatea modelului începând cu jumătatea ciclului de viață al acestuia. Versiunea sa curentă este bazată pe o platformă modificată, cu tracțiune spate, împrumutată de la generația F01-F02 a BMW Seria 7.

Viitorul Ghost va marca o schimbare de paradigmă. Ca și noile Phantom și Cullinan, viitorul model de lux din portofoliul mărcii britanice va fi dezvoltat pe noua platformă proprie denumită Architecture of Luxury, distanțându-se astfel de BMW pentru o mai mare exclusivitate. Trenul de rulare dezvoltat special de Rolls-Royce permite o mai mare libertate în ceea ce privește alegerea motorizărilor, beneficiind și de o construcție modulară ce poate găzdui în viitor tehnologii precum cea plug-in hybrid sau full-electric.

Noua generație Rolls-Royce Ghost se va mândri cu un design inspirat de fratele mai mare Phantom, cu linii și muchii drepte pentru a sublinia prestanța și caracterul de superlux al modelului. Noul Ghost va fi o prezență impunătoare datorită noii filozofii de design, mai ales prin prisma grilei de radiator cromate, care va avea o dimensiune impresionantă. Tehnologia de iluminare pentru noile faruri va fi sursată de la BMW și va folosi proiectoare full-LED adaptive și Laser.

Este de așteptat ca dimensiunile generale ale caroseriei să se mențină în limitele actuale, adică 5,4 metri pentru versiunea cu ampatament scurt și aproape 5,6 metri pentru varianta EWB (Extended Wheelbase). Interiorul își va păstra nota de eleganță desăvârșită și extravaganță în cel mai pur stil Rolls-Royce. Abundența de materiale fine precum pielea, metalul și inserțiile generoase de lemn vor intensifica senzația de feel-good de la bordul noului Ghost. Ca și în cazul design-ului exterior, și în interior se vor remarca influențe de la modelele Phantom și Cullinan. Este posibil ca noul Ghost să preia pentru planșa de bord elementul de design The Gallery, un spațiu din zona superioară a bordului, protejat printr-un profil de sticlă, dedicat artei de mare finețe. Clienții vor putea alege, dintr-o listă de opțiuni puse la dispoziție de Rolls-Royce, lucrarea de artă reprezentativă ce va fi expusă în The Gallery.

Actualmente, modelul Ghost este motorizat de motorul V12 cu numele de cod N74B66, care este prezent într-o versiune modificată și pe modelul BMW M760Li. Transmiterea puterii se face exclusiv către axa spate prin intermediul unei transmisii automate cu 8 rapoarte de tip 8HP90. Pentru viitoarea generație Ghost, este de așteptat ca motorizarea V12 să fie menținută, în buna tradiție a mărcii. Este posibil ca noul Ghost să preia de la Seria 7 cu 12 cilindri în V agregatul N74B66TU, care dezvoltă 585 cai putere. Acest lucru ar însemna un plus de 22 CP față de varianta actuală de propulsie.

Noua platformă modulară Architecture of Luxury permite și acomodarea unei tracțiuni integrale, așadar este posibil să vedem în premieră o variantă Ghost cu 4 roți motrice. De asemenea, nu este exclusă lansarea ulterioară a unor versiuni plug-in hybrid sau full-electric, în condițiile în care Rolls-Royce și-a manifestat intenția de a renunța complet la motorizările cu combustie internă după anii 2024 – 2025, dacă piața o va cere.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account