Apple Watch controlează funcţiile modelelor BMW i

Apple Watch

Cu ajutorul Apple Watch, BMW îşi susţine poziţia de lider al industriei auto în ceea ce priveşte conectivitatea mobilă prin programul de tehnologii BMW ConnectedDrive. Aplicaţia BMW i Remote poate fi utilizată deja pentru verificarea şi controlul funcţiilor modelelor BMW i, iar clienţii pot folosi aplicaţia încă din prima zi şi pe noul Apple Watch, a cărei lansare are loc în această lună.

Apple Watch utilizează aplicaţia BMW i Remote

Această aplicație poate fi descărcată gratuit din Apple iTunes Store – pentru ca utilizatorii să fie ţinuţi la curent cu actualul statut al acumulatorului automobilului sau să primească o notificare atunci când bateria de înaltă tensiune este încărcată complet. Suplimentar, Apple Watch poate continua instrucţiunile de navigaţie de la BMW i3 la destinaţia finală a utilizatorului după ce automobilul a fost parcat sau poate direcţiona conducătorul către maşina parcată. De asemenea, permite şi prestabilirea temperaturii pentru climatizare. Noul smartwatch dispune de un ecran inovator pentru aplicaţiile care grupează cele mai importante informaţii oferite de aplicaţie, astfel încât acestea să poată fi vizualizate pe scurt. Pe lângă încărcarea acumulatorului, autonomia disponibilă şi calendarul de actualizări, ecranul de rezumat indică utilizatorilor BMW i Remote şi dacă uşile automobilului sunt încuiate.

Apple Watch

O modalitate mai rapidă şi mai directă de a te bucura de electromobilitate

Apple Watch se poate purta precum un ceas tradiţional şi reprezintă o extensie inteligentă a unui Apple iPhone conectat. Poate interconecta conducătorul cu modelul BMW i3 sau BMW i8 în orice moment – de la distanţă, dacă se doreşte – şi permite utilizatorilor să verifice sau să controleze funcţii importante direct prin intermediul aplicaţiei BMW i Remote, fără să fie necesară scoaterea smartphone-ului din buzunar, deblocarea ecranului sau introducerea unui cod. Tot mai mulţi clienţi percep serviciile digitale ca o parte integrantă a vieţii cotidiene, iar smartwatchurile vor da un impuls şi mai mare acestei tendinţe. De asemenea, datorită lor, utilizarea electromobilităţii va fi o experienţă mai rapidă şi mai directă.
Apple Watch este controlat prin mişcări de apăsare sau oscilare a suprafeţei touch-sensitive, care au devenit o a doua natură datorită smartphone-urilor şi tabletelor. O mişcare oscilantă în sus a ecranului de rezumat dezvăluie ecranul de pornire a aplicaţiei BMW i Remote – punctul central de navigaţie al aplicaţiei în varianta pentru Apple Watch.

Apple Watch

Aici, utilizatorii pot accesa alte meniuri ale aplicaţiei. Ecranul de pornire prezintă automobilul conectat la smartwatch. De asemenea, sunt afişate şi starea de încărcare a acumulatorului, autonomia disponibilă, precum şi ora. Derularea în continuare a ecranului de pornire dezvăluie un meniu nou prin care utilizatorii pot verifica o serie de informaţii despre automobil, precum dacă uşile sunt încuiate, trapa este încă deschisă sau portbagajul este închis. De asemenea sunt oferite şi alerte de service – de exemplu, dacă trebuie efectuată o schimbare sau o inspecţie a lichidului de frână. Această listă poate fi ascunsă printr-o mişcare oscilantă pe ecran sau prin răsucirea Digital Crown, instrumentul central de control al Apple Watch.

Răcire sau încălzire în timpul încărcării

O oscilare în dreapta ecranului de pornire duce utilizatorii spre secţiunea Remote Services a aplicaţiei BMW i Remote, de unde vor putea să ajusteze, de exemplu, sistemul de control al aerului condiţional al automobilului. Aici, utilizatorii pot răci sau încălzi interiorul modelului BMW i în timp ce acesta este reîncărcat de la o sursă de energie. Astfel, nu mai este necesară alimentarea cu curent de la acumulatorul de înaltă tensiune pentru prestabilirea sistemului de control al aerului condiţionat, ceea ce contribuie la maximizarea autonomiei electrice a automobilului. O altă mişcare spre dreapta duce la opţiunea de control de la distanţă al claxonului, care poate fi activat pentru a ajuta clienţii să găsească mai uşor modelul BMW i3 sau BMW i8, chiar şi în parcări mari sau atunci când altcineva a parcat automobilul. O atingere a afişajului este suficientă pentru activarea funcţiilor relevante.

Apple Watch

Panificare continuă a traseului intermodal cu Apple Watch

Una din numeroasele inovaţii prezente la BMW i3, primul automobil electric lansat în segmentul premium, este planificarea traseului intermodal. Această funcţie poate propune şi trasee folosind mijloace de transport în comun, evitând astfel ambuteiajele din centrul oraşelor, zonele de restricţii pentru automobile sau oferind o soluţie pentru situaţiile cu autonomie scăzută. Acest tip de funcţie de navigaţie este unică în rândul constructorilor auto şi oferă şi o integrare, în premieră, Apple Watch. Sistemul generează automat un itinerar cu mijloace de transport în comun şi posesorii de Apple Watch pot vizualiza uşor această listă direct pe ceas. Împreună, aceste funcţii îmbunătăţesc semnificativ mobilitatea, în special în zonele urbane.

Apple Watch

BMW ConnectedDrive are o viteză impresionantă de inovare
Prin cardurile SIM integrate, BMW i3 şi BMW i8 sunt optimizate pentru conectivitate, în timp ce aplicaţia BMW i Remote creează o conexiune strânsă între automobil, conducător şi lumea exterioară. Aplicaţia BMW i Remote pentru Apple Watch se alătură soluţiilor pentru dispozitivele mobile cu sistem de operare Android, ceea ce dovedeşte reacţia rapidă a BMW – prin soluţii inteligente precum serviciile şi aplicaţiile din portofoliul BMW ConnectedDrive – pentru a răspunde la ritmul rapid al inovaţiilor „automobilului conectat”.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account